Hamilton en Bottas eensgezind: 'Verstappen was gewoon te sterk vandaag' Formule 1
Formule 1

Hamilton en Bottas eensgezind: 'Verstappen was gewoon te sterk vandaag'

Hamilton en Bottas eensgezind: 'Verstappen was gewoon te sterk vandaag'

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn eensgezind: Max Verstappen was zaterdagmiddag te sterk in zijn RB16B. Beide Mercedes-coureurs zagen dat de Nederlander te sterk was en waren hier eerlijk over na afloop van de kwalificatie.

Hamilton was heel dichtbij het afpakken van poleposition ten opzichte van Verstappen, maar moest ook in de laatste seconden van Q3 zijn meerdere erkennen. 'Het was zo ontzettend close op het einde, niet normaal. Het hele weekend probeer ik Verstappen te achterhalen, maar het is gewoon niet gelukt. Ik denk dat Max pole verdiend heeft vandaag', aldus de Brit, die onder luid boegeroep zijn verslag deed in gesprek met Giedo van der Garde.

Hamilton verwacht een moeilijke race, waarin niets echter onmogelijk is. 'Op dit circuit is het lastig inhalen, dus we moeten kijken hoe we Max kunnen verslaan. In ieder geval is het geweldig om hier te racen, het is een uitdagend circuit en de entourage met al die fans is geweldig. Hopelijk laat het circuit ons toe om morgen echt met elkaar te racen.'

Bottas hint op strategisch spel op zondag

Bottas sluit zich aan bij zijn teamgenoot. 'Red Bull was helaas te sterk vandaag, we verloren tijd in de eerste en tweede sector en dus is het niet gelukt om pole te pakken. Gelukkig worden morgen de punten pas verdeeld en kan er nog veel gebeuren. We staan met twee auto's in de top drie dus hopelijk kunnen we Max op strategische wijze verslaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws