Hamilton en Bottas unaniem: 'Er zit meer in het vat bij Mercedes op Hungaroring' Formule 1
Formule 1

Hamilton en Bottas unaniem: 'Er zit meer in het vat bij Mercedes op Hungaroring'

Hamilton en Bottas unaniem: 'Er zit meer in het vat bij Mercedes op Hungaroring'

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas denken dat er meer aan zit te komen in Hongarije. Het Mercedes-duo sloot de tweede vrije training af op de eerste en de tweede plek, maar helemaal tevreden zijn ze niet. De extreme temperaturen rondom de Hungaroring maken het bandenmanagement uiterst lastig, terwijl ook de balans van de W12 nog niet geperfectioneerd is. Werk aan de winkel dus voor de Duitse renstal.

'Ik ben waarschijnlijk drie kilo lichter', grapt Hamilton wanneer hij voor de camera's van Sky Sports F1 naar de extreme hitte gevraagd wordt. 'De banden smolten op het circuit. Het is lastig om de balans goed te krijgen en het is dan ook verschillend van de vorige races. Iedereen heeft het lastig met de voorbanden.' Met name bij het rubber aan de voorkant was het lastig om de temperatuur juist te krijgen. Hamilton noemt het een interessant proces, maar daarnaast was het een normale sessie.

De Formule 1-grid komt in actie op een circuit waarop er dus relatief weinig grip ligt. Desondanks waren het de regerend wereldkampioenen die bovenaan de tijdtabel te vinden waren na VT2. Hamilton: 'Geweldig om te zien dat Valtteri en ik op de voorste rij staan. Vanavond gaan we aan het werk om te zien of we nog ergens tijd kunnen vinden.' Ook Hamilton zit dus niet stil na de vrijdag.

Mercedes moeite in hitte

In het 2021-seizoen is gebleken dat Mercedes het vaak lastiger heeft in warm weer dan titelconcurrent Red Bull Racing. Daar is Mercedes dus mee aan de slag gegaan en blijkbaar zijn de grootste problemen verholpen. Het stemt Hamilton tevreden: 'Ik ben optimistisch, ook in deze temperaturen. We kunnen met name qua balans nog verbeteringen boeken. Lukt dat dan wordt het tijdens de race natuurlijk ook makkelijker.'

'Het is natuurlijk prettiger om te rijden als het koel is. Deze banden werken sowieso al niet echt mee, maar in deze temperatuur is het al helemaal een drama', concludeert de Brit. Het belooft wat voor de wedstrijd, waarin de slijtage vermoedelijk hoog zal liggen. Dit zou op strategisch gebied een interessante toegevoegde waarde kunnen vormen voor de Hongaarse Grand Prix.

Bottas: 'Voelt alsof je in de Finse sauna zit'

Voor Bottas is het in de cockpit ook erg warm, al is hij er zelf meer aan gewend: 'Het voelt alsof je in de Finse sauna zit', meldde hij tevens tegenover het Britse sportmedium. 'Ik zweet veel, maar op het circuit krijg je wel wat lucht. In deze temperaturen is het lastig met de banden, het rubber oververhit je makkelijk. De start van het weekend is echter goed geweest.'

'We hebben recentelijk verbeteringen geboekt wanneer de temperaturen hoger liggen en dat hebben we vandaag bevestigd. In de eerste vrije training hadden we veel moeite met de balans, maar daar hebben we snel op gereageerd. Die balans voelt nu oké, maar er zit nog meer in', concludeert Bottas, die daarmee de woorden van zijn teamgenoot echoot. Bij Mercedes denken ze dat het gat naar Red Bull groter kan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws