Hamilton gaat verder met 'Mission 44' bij Ferrari: 'Ze zijn erg enthousiast' Formule 1
Formule 1

Hamilton gaat verder met 'Mission 44' bij Ferrari: 'Ze zijn erg enthousiast'

Hamilton gaat verder met 'Mission 44' bij Ferrari: 'Ze zijn erg enthousiast'

Lewis Hamilton wil zijn strijd voor meer diversiteit ook bij Ferrari voortzetten. Al geruime tijd hebben Hamilton en Mercedes zich samen ingezet voor meer diversiteit in de sport en bevorderen zij via verschillende initiatieven de inclusie van ondervertegenwoordigde groepen. De Brit wil zich daarop blijven richten als hij aan het einde van dit seizoen verhuist naar Maranello.

Samen met de Duitse renstal heeft Hamilton zich hard ingezet voor meer diversiteit en gelijkheid binnen het team. Zo wilde hij dat er meer mensen van verschillende nationaliteiten in de Formule 1 konden werken, en ook dat meer vrouwen kansen kregen binnen de koningsklasse. 'Ik ben erg trots op het werk dat we bij Mercedes hebben verricht. Sinds 2020 hebben we echt grote vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de diversiteit in het team', benadrukt Hamilton, geciteerd door Formel1.de. 'Bijvoorbeeld, we hebben divers personeel, en dat zal ook na mijn vertrek zo blijven, waar ik erg trots op ben', aldus de 39-jarige.

Mercedes lanceerde in december 2020 het programma Accelerate 25, dat vooral gericht is op meer inclusiviteit. Tegen het einde van 2025 moet meer dan 25 procent van alle nieuwe aanwinsten uit ondervertegenwoordigde groepen komen. En al in de eerste jaren kon men eerste succesvolle cijfers presenteren. Het initiatief wordt gecoördineerd door Hamiltons persoonlijke stichting Mission 44, die hij hetzelfde jaar oprichtte. Hamilton wil zijn werk graag voortzetten bij Ferrari. 'En zoals ik al zei, ben ik trots op het team dat zo hard aan de zaak werkt. Ik denk dat we in dit opzicht elk ander team voor zijn, en er is nog steeds een enorme hoeveelheid werk te doen binnen de sport, waarover ik voortdurend met Stefano (Domenicali, red.) praat.'

Elkann schijnt er geld in te willen steken

Naast de sportieve uitdaging die Hamilton bij Ferrari zoekt, wil hij dus ook het team van binnenuit veranderen met zijn sociale thema's, en volgens zijn eigen verklaring stuit hij daarbij op welwillendheid. 'Ze zijn erg enthousiast om er ook aan te werken', aldus de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens de geluiden in de geruchtenmolen wist Ferrari-CEO John Elkann Hamilton onder andere over te halen om naar Maranello te komen omdat hij geld in Hamiltons projecten wilde steken. Het zou volgens Sportune.20minutes.fr gaan om een investering van zo'n 250 miljoen euro, wat zijn totale deal met Ferrari zo'n 400 miljoen euro waard zou maken.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws