Exit van Pérez zal dit jaar nog niet plaatsvinden: 'Zou niet inzien waarom' Formule 1
Formule 1

Exit van Pérez zal dit jaar nog niet plaatsvinden: 'Zou niet inzien waarom'

Exit van Pérez zal dit jaar nog niet plaatsvinden: 'Zou niet inzien waarom'

Formule 1-journalist en voormalig teambaas Peter Windsor zou niet inzien waarom Red Bull Racing Sergio Pérez laat gaan aan het einde van het 2024-seizoen. Naar het idee van de Brit doet de Mexicaan gewoon wat hij moet doen en is hij de perfecte nummer twee voor naast Max Verstappen. Mocht hij echter wel vervangen worden, dan ziet Windsor een kans voor Alexander Albon en Liam Lawson.

Pérez kende een goede start van het 2023-seizoen, maar halverwege het jaar gingen zijn prestaties behoorlijk bergafwaarts. De Mexicaan kreeg veel zelfvertrouwen na zijn overwinningen in Jeddah en Bakoe, maar daar was niets meer van over toen Verstappen aan een stuk door won vanaf Miami tot en met Monza. De Mexicaan krabbelde richting het einde van het seizoen weer op, maar kende ook een aantal dieptepunten, zoals in Japan. Het doet men afvragen hoe lang Pérez het volhoudt in 2024. 'Ik zou niet zien waarom Red Bull van hem af zou willen voor het einde van het jaar', denkt Windsor in zijn live stream op zijn YouTube-kanaal. De Brit vermoedt dat er halverwege het seizoen dus geen stoelendans zal plaatsvinden.

'Nee, ik zou niet zien waarom. Hij past goed bij Max en het team dat ze hebben, ook met zijn ervaring en kennis', gaat Windsor verder. 'Hij kan nog steeds een race of twee winnen, hij doet nog steeds wat hij moet doen.' Pérez' bijdrage aan het winnen van het constructeurskampioenschap was echter niet zo groot als die van Verstappen. De Mexicaan won ook maar twee keer, terwijl zijn teamgenoot negentien keer als eerste over de streep kwam. Velen denken dat Red Bull beter een andere coureur naast de Nederlander kan zetten, maar wie zou dat dan moeten zijn? De Oostenrijkse renstal haalde beide titels in 2023, dus hoe erg is het dan als Pérez minder presteert dan Verstappen?

Ricciardo 'denkt niet eens aan volgend jaar'

Mocht Red Bull wel beslissen om Pérez zijn contract niet te verlengen, of om hem halverwege het seizoen te vervangen, dan zijn er genoeg kandidaten voor het tweede Red Bull-zitje. 'Als ze hem wel loslaten na 2024, dan denk ik dat Albon een goede kans maakt. Zo niet, dan zou het Liam Lawson kunnen zijn, of Daniel Ricciardo', denkt Windsor. 'Maar ik denk dat Ricciardo op dit moment blij is om weer in een F1-auto te zitten. Hij heeft zijn carrière een beetje verknald door Red Bull te verlaten (na 2018, red.). Hij heeft de kans dat hij weer in een Red Bull komt, maar hij geniet nu van het leven, met een geweldig team, en een geweldige sponsor. Ik denk dat ze een snelle auto hebben, en dus denkt hij nog niet eens aan volgend jaar.'

Voorvleugel van Mercedes onder de loep

Pérez en Verstappen zullen Red Bull in 2024 in ieder geval vertegenwoordigen en het lijkt erop dat ze weer een kans hebben om dominant te zijn. De RB20 liet erg consistente stints zien tijdens de testdagen, en de eerste race van het seizoen zal bewijzen of de nieuwe bolide inderdaad weer een meesterwerk van topontwerper Adrian Newey is. Andere teams hebben ook geprobeerd innovatieve dingen toe te voegen, zoals Mercedes met haar voorvleugel. 'Ik vraag me wel af of het legaal is', zegt Windsor. 'Het probleem is dat het meer drag zal creëren en het moeilijker zal maken voor de auto erachter om in te halen. Dan is de essentie van de regels voor 2022 weg. Als iemand anders het probeert, verbieden ze het waarschijnlijk voor altijd', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws