Hamilton haalt uit: 'De Formule 1 moet meer doen aan diversiteitsplan' Formule 1
Formule 1

Hamilton haalt uit: 'De Formule 1 moet meer doen aan diversiteitsplan'

Hamilton haalt uit: 'De Formule 1 moet meer doen aan diversiteitsplan'

Volgens Lewis Hamilton moeten de Formule 1 en alle teams meer doen om diversiteit en inclusiviteit te verhogen in de sport. De Brit geeft aan dat hierop nog niet goed genoeg wordt ingezet, in het speciaal door één team in de paddock. Op de achtergrond is Hamilton druk bezig met het diversiteitsplan.

De zevenvoudig wereldkampioen spreekt zich regelmatig uit over diversiteit en inclusiviteit. Het zijn belangrijke onderwerpen voor de Engelsman. Momenteel schiet het verhogen van het in acht nemen van minderheden niet op, waar Hamilton mee in de maag zit. 'Ik doe alles wat ik kan', vertelde de Brit aan GPFans. 'Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Ik weet niet wat ik nog meer kan doen.'

De Mercedes-coureur vindt dat de sport zelf ook verantwoordelijk is. Hierbij moet de media een handje helpen. 'De woorden van de media zijn krachtig. Daardoor kunnen we vooruit komen', legt Hamilton uit. 'De Formule 1 moet veel meer doen', vervolgt hij. 'Alle teams moeten meer doen.' Achter de schermen is de zevenvoudig wereldkampioen druk bezig met een diversiteitsplan.

'Dit plan betreft meer diversiteit en inclusiviteit. We zijn dicht bij het actief maken er van', vertelde Hamilton. Het plan houdt in dat teams verplicht zijn om een bepaald percentage aan minderheden in dienst te hebben. In samenwerking met Mercedes F1 heeft de Engelsman in 2020 al het 'Accelerate 25' plan opgesteld om diversiteit en inclusiviteit binnen het team te verbeteren.

Hamilton onthult niet welk team lastig doet

De Mercedes-coureur gaf aan dat er één team is dat niet wil meewerken aan het uitbreiden doeleinden betreft diversiteit. Dat maakt het voor Hamilton lastig om zijn plan in werking te zetten. Hij geeft echter niet vrij welk team dit is, dat vond hij ongepast. 'Er is één team, hetzelfde team, dat zich niet wil verbinden. Ik ben blij dat andere teams wel mee doen en verbeteren', haalt de Brit uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws