Hamilton hekelt te veel 'verspilde tijd' met nieuw raceformat: 'Er was nu veel te veel tijd over' Formule 1
Formule 1

Hamilton hekelt te veel 'verspilde tijd' met nieuw raceformat: 'Er was nu veel te veel tijd over'

Hamilton hekelt te veel 'verspilde tijd' met nieuw raceformat: 'Er was nu veel te veel tijd over'

Lewis Hamilton is van mening dat er te veel loze tijd overblijft bij het nieuwe raceformat. Ondanks dat de fans misschien meer kunnen genieten van het racen, wijst de zevenvoudig wereldkampioen de FIA op het feit dat de coureurs nu veel minder tijd op de baan krijgen. Over het algemeen staat de Brit wel achter het experimenteren met een nieuw format, maar er is volgens hem 'te veel verspilde tijd in het weekend. Het zou dan in minder dagen kunnen', vertelt hij bij RaceFans.

De Grand Prix van Azerbeidzjan is last-minute nogal op de schop gegaan. De FIA en de Formule 1 hebben gesleuteld aan het rooster van het weekend, waarbij de eerste sprintrace van het seizoen op de kalender stond. Met het nieuwe format zijn de tweede en derde vrije training verdwenen en is de kwalificatie voor de race op zondag naar vrijdag geschoven. De gehele zaterdag staat in het teken van de sprintrace, waarbij het tijdslot van de derde vrije training werd vervangen door een nieuwe, kortere kwalificatiesessie voor de Sprint.

Hamilton: 'Coureurs zijn nu te lang gewoon aan het wachten'

Mercedes-coureur Hamilton geeft aan dat hij 'over het algemeen tevreden is met de sprintrace op zaterdag', maar hij gelooft dat er ook een aantal gebreken zijn. Zo vindt hij dat er te veel tijd wordt verspild in het weekend. 'Het kan in minder dagen opgezet worden', legt hij uit. 'Je kan het ook nog steeds in drie dagen doen, maar er is nu gewoon veel te veel tijd waarbij coureurs gewoon aan het wachten zijn. We kunnen makkelijk drie sessies op een dag doen.'

Wel is Hamilton het helemaal eens met het inzetten van een aparte kwalificatieronde voor de sprintrace. 'Ik vind het leuk om de kwalificatiesessies te rijden, dus het is best vet om een extra kwalificatie te hebben in het weekend.' Ook zijn teamgenoot George Russell staat achter de veranderingen in het raceformat, maar hij heeft ook een aantal verbeterpunten.

Russell: 'FIA moet meer ruimte geven aan teams om de set-up aan te passen'

'Ik denk dat het vooral handig is als teams meer de kans krijgen om de set-up van de auto aan te kunnen passen. Momenteel moeten de teams al de set-up vaststellen voor de kwalificatie op zaterdag. Als er dan alsnog aanpassingen moeten komen, dan moet je vanuit de pitstraat starten, zoals Esteban Ocon en Nico Hülkenberg afgelopen zondag', legt Russell uit. 'Het is zonde als je zoveel ingenieurs in je team hebt en je niets meer aan de auto mag doen na de eerste vrije training.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws