Sainz heeft verklaring voor 'saaie' race: 'Het ligt aan de mentaliteit van de coureurs' Formule 1
Formule 1

Sainz heeft verklaring voor 'saaie' race: 'Het ligt aan de mentaliteit van de coureurs'

Sainz heeft verklaring voor 'saaie' race: 'Het ligt aan de mentaliteit van de coureurs'

Carlos Sainz is van mening dat de mentaliteit van de coureurs op de grid de hoofdzaak zijn van een saaie race, en niet de DRS-zone. Volgens de Ferrari-coureur weet iedereen dat het in Bakoe spannend kan worden door crashende coureurs. 'Als je de race conservatiever aanpakt, dan wordt het een saaie race', vertelt Sainz tegenover Motorsport.com. 'Als iedereen die mentaliteit heeft, dan gebeurt er weinig.'

De afgelopen jaren heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan voor veel spanning en spektakel gezorgd, maar dat was afgelopen weekend niet aan de orde. Normaal gesproken is er in Bakoe een overvloed aan inhaalacties en de FIA probeerde het weekend verder op te leuken door het invoeren van een sprintrace. Het hoogtepunt van het weekend was uiteindelijk het gevecht tussen Max Verstappen en George Russell tijdens de Sprint op zaterdag. De race op zondag had weinig entertainment te bieden.

Mentaliteit coureurs zorgde voor saaie race, meent Sainz

Na afloop kwam er veel kritiek van de coureurs, die vooral de schuld gaven aan de DRS-zone die was ingekort door de FIA. Dit zou hebben gezorgd voor minder inhaalacties. Volgens Ferrari-coureur Sainz lag daar niet het probleem, maar lag het probleem bij de mentaliteit van de coureurs zelf.

De Spanjaard gaf aan dat de meeste coureurs wel weten wat voor circuit de baan in Bakoe is, waardoor het logisch is dat er voor een conservatievere strategie gekozen kan worden. 'Er is hier een grote kans dat je anders tegen de muur rijdt, maar ja, als iedereen op die manier denkt, dan gebeurt natuurlijk weinig en wordt het een saaie race', legt Sainz uit.

Sainz: 'Ik dacht dat ik elk moment zou kunnen crashen'

Verder was het voor Sainz ook geen weekend om over naar huis te schrijven. Hij verdwijnt een beetje in de schaduw van zijn teamgenoot Charles Leclerc, die twee keer de snelste tijd op zijn naam schreef in de kwalificaties en ook in de race lang bij de Red Bull Racing-coureurs in de buurt bleef. Sainz moest zelf tevreden zijn met een vijfde plek, waarbij hij landgenoot Fernando Alonso voor zich moest laten.

'Het liefst was ik natuurlijk op de plek van Fernando geëindigd', zegt Sainz, 'maar ja, het is niets nieuws. Ik had gewoon de snelheid niet om mee te vechten voor een podiumplek. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs het gevoel dat ik de controle over de auto verloor en dat ik elk moment zou kunnen crashen. Het was een lange, vooral mentaal stressvolle race. Hopelijk zijn we in Miami wat meer in vorm.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws