Hamilton hoopt dat voorspelbaarheid F1 wordt aangepakt: 'Voor nu moeten we ons aanpassen aan de reglementen' Formule 1
Formule 1

Hamilton hoopt dat voorspelbaarheid F1 wordt aangepakt: 'Voor nu moeten we ons aanpassen aan de reglementen'

Hamilton hoopt dat voorspelbaarheid F1 wordt aangepakt: 'Voor nu moeten we ons aanpassen aan de reglementen'

Lewis Hamilton hoopt dat er in de toekomst wat gedaan wordt aan de grote gaten tussen de teams in de Formule 1. De coureur van Mercedes kan zich voorstellen dat de dominantie van Red Bull Racing en de saaie races de fans mogelijk gaan vervelen. Voorlopig weet de zevenvoudig wereldkampioen dat zijn eigen team nu vooral hard moet werken om het gat te dichten. Mercedes gaat voor de Grand Prix van Emilia Romagna in ieder geval een groot updatepakket introduceren.

De Grand Prix van Azerbeidzjan was voor de meeste Formule 1-fans allesbehalve spannend. Ondanks de verrichtingen van de Formule 1 zouden de meeste races dit seizoen saai kunnen zijn. 'Het is niet mijn taak om mensen ervan te overtuigen om naar een sport te kijken. Ik kijk zelf niet, dus het is voor mij niet saai', wordt Hamilton geciteerd door Speedweek. 'Maar als fan begrijp ik het wel, omdat het niet zo competitief is. Formule 1 heeft geprobeerd om de teams dichter bij elkaar te brengen, maar het lijkt niet te werken.'

'Het is gewoon jammer dat we nog steeds dezelfde gaten tussen de teams zien', vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. Red Bull staat momenteel mijlenver voor op de concurrentie. Hamilton denkt dat de FIA misschien naar de reglementen moet gaan kijken om ervoor te zorgen dat het kampioenschap de komende jaren niet voorspelbaar is. 'Ik weet niet wat de oplossing is voor de toekomst, maar voor nu moeten we ons aanpassen aan de reglementen. Anders zou het nog jarenlang op dezelfde manier kunnen doorgaan.'

Hamilton: 'Zullen zo hard mogelijk werken om een spannendere strijd te leveren'

Red Bull is momenteel het enige team dat op ieder circuit goed lijkt te lopen. Mercedes kende een goed weekend in Miami, maar een week eerder hadden Hamilton en George Russell het lastig in Azerbeidzjan. Om het gat naar de Oostenrijkse renstal te dichten, gaat Mercedes in Imola met een groot updatepakket komen. 'Het enige wat ik kan zeggen is dat we zo hard werken als we kunnen om dichterbij te komen en zo een spannendere strijd te leveren', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws