Hamilton had het zichzelf makkelijker kunnen maken: 'Geef voorkeur aan dagen als deze' Formule 1
Formule 1

Hamilton had het zichzelf makkelijker kunnen maken: 'Geef voorkeur aan dagen als deze'

Hamilton had het zichzelf makkelijker kunnen maken: 'Geef voorkeur aan dagen als deze'

Lewis Hamilton is blij dat hij een weekend kende waarin hij posities wist te winnen in plaats van dat hij deze verloor. De coureur van Mercedes kende een dramatische kwalificatie en moest vanaf de dertiende plek beginnen, maar vooral in de tweede stint wist hij zijn weg naar voren te vinden. Daarbij moest hij wel teamgenoot George Russell voor laten, maar daar had Hamilton naar eigen zeggen absoluut geen problemen mee.

Het weekend in Miami verliep een stuk beter voor Hamilton dan de race in Azerbeidzjan. Dat werkte ook bemoedigend voor de zevenvoudig wereldkampioen. 'De sprintrace in de laatste ronde bijvoorbeeld, ik ging achteruit en het is gewoon ontmoedigend als je achteruit gaat', geeft Hamilton toe bij RaceFans. 'Dus het was geweldig om snelheid te hebben, de auto's voor me te zien, de vooruitgang te zien en te weten dat we zouden strijden met andere mensen, en ik heb ook een paar geweldige inhaalacties gehad. Daar leef ik voor.'

'Het voelde geweldig om de Ferrari voor me te zien en het beetje bij beetje in te halen. Het is echt indrukwekkend hoe snel ze zijn in één ronde, maar ik weet niet wat er gaande was in hun race', vervolgt Hamilton. De Brit kon ondanks zijn startpositie voorbij aan Charles Leclerc, die als zevende mocht beginnen. De Mercedes-coureur geeft toe dat hij het op zaterdag makkelijker voor zichzelf had kunnen maken. 'Maar ik geef de voorkeur aan dagen als deze waarin er wat tegenslag is en je alles bij elkaar moet brengen en presteren.'

Hamilton: 'Daarom liet ik hem passeren'

Desalniettemin was het geen perfecte race voor Hamilton. In het begin had de Mercedes-coureur het moeilijk op zijn hards en kwam teamgenoot Russell na zijn pitstop met rasse schreden dichterbij. Hamilton had naar eigen zeggen geen moeite met het feit dat hij zijn teamgenoot voor moest laten gaan. 'George startte als zesde, dus we reden een soort van in een andere race en natuurlijk ben ik een teamspeler, ik wil het team de maximale punten bezorgen. Daarom liet ik hem passeren', besluit de 103-voudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws