Marko niet heel blij met gevecht Red Bull-rijders: 'Niet nodig dat Max de tweede keer zo moest worstelen' Formule 1
Formule 1

Marko niet heel blij met gevecht Red Bull-rijders: 'Niet nodig dat Max de tweede keer zo moest worstelen'

Marko niet heel blij met gevecht Red Bull-rijders: 'Niet nodig dat Max de tweede keer zo moest worstelen'

Helmut Marko geeft aan dat het voor Red Bull Racing altijd al duidelijk was dat Max Verstappen de favoriet is in de strijd met Sergio Pérez. Momenteel lijken de coureurs van de Oostenrijkse renstal alleen met elkaar het titelgevecht aan te gaan en Pérez was na de Grand Prix van Azerbeidzjan overtuigd van zijn kansen. In Miami moest hij wel zijn meerdere erkennen in Verstappen. Ondanks dat de coureurs tegen elkaar mochten racen, was Marko niet heel blij met het gevecht.

Na zijn pitstop in ronde 45 kwam Verstappen toch achter zijn teamgenoot terecht. De Red Bull-coureurs mochten tegen elkaar vechten, maar het had van Marko toch wel wat minder gemogen. 'Alles was wel gecontroleerd, maar het is ook waar dat het eigenlijk niet nodig was dat Max de tweede keer zo moest worstelen', geeft de Red Bull-adviseur aan bij OE24. 'Maar we hebben altijd gezegd: zolang er geen gevaar is van achteren, laten we onze coureurs tegen elkaar racen, en daar sta ik achter.'

Met zijn overwinning vanaf P9 deelde Verstappen wel een flinke mentale tik uit aan polesitter Pérez. Daarmee lijkt de tweevoudig wereldkampioen zijn favorietenrol weer verstevigd te hebben. 'Maar voor ons was die favorietenrol altijd al duidelijk. Checo heeft bepaalde stratencircuits zoals Baku waar hij echt sterk is. Maar in Miami leerde Max iedereen een lesje. Niemand kan zijn bandenmanagement zo kopiëren dat de snelste ronde nog mogelijk was aan het einde.'

Marko: 'Ik moet Verstappen daar meteen over vertellen'

Ondanks het feit dat het gevecht tussen de Red Bull-teamgenoten niet helemaal ging zoals Marko wilde, is hij wel blij dat er een strijd was. 'Stel je voor als Max vanaf poleposition was gestart. Dat zou een saaie Grand Prix zijn geweest.' Daarnaast komt een overwinning vanaf P9 ook niet vaak voor. Niki Laudi was de laatste in 1984 tijdens de Grand Prix van Frankrijk. 'Heel interessant. Ik moet Max daar meteen over vertellen. Hij is erg geïnteresseerd in die statistieken', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws