Hamilton kijkt naar Abu Dhabi 2021 als een 'verloren liefde': 'Er zal voor altijd een litteken zitten' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt naar Abu Dhabi 2021 als een 'verloren liefde': 'Er zal voor altijd een litteken zitten'

Hamilton kijkt naar Abu Dhabi 2021 als een 'verloren liefde': 'Er zal voor altijd een litteken zitten'

Lewis Hamilton en Toto Wolff hebben nog altijd een pijnlijke herinnering aan de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Bij ESPN vertelt de zevenvoudig wereldkampioen dat het een beetje voelt als het verliezen van je eerste liefde, 'het litteken zit er en dat zal altijd een herinnering zijn.' Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt er ook niet graag aan terug, maar vindt het wel tijd om het te laten gaan. 'Het was een verschrikkelijke samenkomst van omstandigheden', stelt Wolff, 'en het is bizar hoe één man zo'n impact kon hebben op de uitkomst.' Hierbij doelt hij op Michael Masi, die kort daarna vervangen werd.

Het was een spannende race op zondag in 2021 in Abu Dhabi. De Mercedes-coureur was nog maar enkele ronden verwijderd van het binnenhalen van zijn achtste wereldtitel, maar de crash van Nicolas Latifi gooide roet in het eten. Max Verstappen kwam als racewinnaar over de eindstreep en behaalde daarmee zijn eerste wereldtitel.

Wolff: 'Het was een strijd tussen coureurs die het allebei verdienden om te winnen'

Hamilton heeft er nog dagen wakker van gelegen. 'Het is een gevoel dat nooit echt meer weggaat', vertelt hij, geciteerd door GPblog.com. 'Het is een beetje alsof je denkt aan je eerste liefde en het liefdesverdriet dat daarbij komt kijken, een soort verloren liefde', legt de Britse coureur uit. Na de allesbeslissende race was Hamilton een tijdje van de radar verdwenen. 'Ik had tijd voor mezelf nodig', stelt hij. 'Er zit nu een litteken en ik zal hier altijd een herinnering aan hebben.'

Ook teambaas Toto Wolff had het er destijds zwaar mee, maar hij geeft aan dat het nu tijd is om verder te gaan. 'Het was een verschrikkelijke samenloop van omstandigheden en het is bizar dat één man daar zoveel impact op heeft gehad', vertelt de Oostenrijker. 'Het was een strijd om het kampioenschap tussen twee coureurs en twee teams, die het allebei hadden verdiend om te winnen, maar de uitkomst was in elkaar geknutseld omdat één man zich er te veel mee bemoeide.'

Invloed Masi was geen complottheorie

Wolff duidt hier op Masi, die na afloop van het raceweekend in Abu Dhabi vrij snel vervangen werd. Volgens Wolff had de race gewoon uitgereden moeten worden achter de safetycar. 'Er zit verder geen complottheorie achter, het is gewoon duidelijk dat hij een te dikke vinger in de pap had.' Nu, twee seizoenen later, is Verstappen hard op weg met het binnenhalen van zijn inmiddels derde wereldtitel. Mercedes heeft een stroef jaar, maar zijn momenteel tevreden met een vierde plek voor Hamilton, iets dat twee jaar geleden ondenkbaar was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws