Weerbericht GP Emilia Romagna | Raceweekend geteisterd door regen, lokale overstromingen mogelijk Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Emilia Romagna | Raceweekend geteisterd door regen, lokale overstromingen mogelijk

Weerbericht GP Emilia Romagna | Raceweekend geteisterd door regen, lokale overstromingen mogelijk

De Emilia Romagna-regio wordt vanaf dinsdag geteisterd door hevige regenval. Eerder deze maand waar er ook al zware regenbuien in de provincie en dat zorgde zelfs voor enkele overstromingen. Voor de Grand Prix van Emilia Romagna wordt er ook regen voorspeld, waardoor het vrijwel zeker lijkt dat er voor het eerst een regenrace verreden zal worden. Pirelli heeft dan wel de nieuwe full wets al klaarstaan voor de teams.

Op dinsdag trekt een gebied van regen de regio van Emilia Romagna binnen en dat gebied trekt pas op woensdag weer weg. Het wordt dus een moeilijke dinsdag op het circuit van Imola, want er wordt voorspeld dat de regenval op sommige punten ook zwaar kan zijn. Volgens Weather.com is het zelfs mogelijk dat er lokaal overstromingen zullen zijn. De regen zal na woensdag naar alle waarschijnlijkheid wegtrekken, maar het slechte weer keert voor het raceweekend weer terug in Emilia Romagna.

Grote kans op regen in Imola, Pirelli brengt nieuwe regenbanden 

Gedurende het Grand Prix-weekend is de kans op regen tijdens de vrije trainingen, de kwalificatie en de race heel erg hoog. Op de vrijdag is de kans op buien het kleinst, namelijk 54 procent. Dat percentage zal de rest van het weekend een stuk hoger zijn, vooral op de zaterdag. Op de dag van de kwalificatie is de kans op regen namelijk 86 procent. Tijdens de race is de kans op regen iets kleiner, maar niets om echt over naar huis te schrijven; de kans is 79 procent dat het ook op zondag nat is op Imola.

Gezien de overstromingen van eerder deze maand is de kans aanwezig dat het Grand Prix-weekend een waar waterballet zal worden. Mogelijk zullen de startlichten ook niet uitgaan en zal de finishvlag niet vallen. Pirelli heeft wel de nieuwe full wets beschikbaar voor de teams. De bandenleverancier kreeg veel kritiek te verwerken, aangezien er in 2022 niet geracet kon worden op dit rubber. In Singapore en Japan stonden de teams enige tijd te wachten tot het droog genoeg was om met de intermediates te rijden.

'Er zal een nieuwe regenband geïntroduceerd worden die geen gebruik van bandenwarmers vereist', wordt Mario Isola geciteerd door Motorsport Week. Als de regenbanden dit weekend als enige bruikbaar lijken te zijn dan valt een experiment van de Formule 1 letterlijk en figuurlijk in het water. Tijdens de kwalificatie zullen de coureurs in Q1 verplicht gebruik moeten maken van de hards, in Q2 van de mediums en in Q3 mogen de softs pas van stal worden gehaald. Enige voorwaarde is natuurlijk dat het niet regent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws