Hamilton lijkt de handdoek al in de ring te gooien: 'Red Bull is overal sneller..' Formule 1
Formule 1

Hamilton lijkt de handdoek al in de ring te gooien: 'Red Bull is overal sneller..'

Hamilton lijkt de handdoek al in de ring te gooien: 'Red Bull is overal sneller..'

Lewis Hamilton ziet het Grand Prix-weekend in Brazilië niet rooskleurig in. De zevenvoudig wereldkampioen neemt het aankomend weekend weer op tegen Red Bull Racing en Max Verstappen, en denkt dat het zijn titelconcurrent is die sneller zal zijn. Op Interlagos moet hij het gat naar Verstappen verkleinen, maar naar eigen zeggen gaat dit heel lastig worden.

Rosa Tennant, doorgaans werkzaam voor Sky Sports F1, maar het interview afnemend in dienst van Formula 1, vraagt Hamilton waar hij verwacht sterker te zijn dan Red Bull Racing dit weekend. 'Ik denk dat ze heel het weekend sneller zullen zijn, overal.. Ze zijn overal sneller op dit moment.' Ook op circuits die Mercedes in het verleden beter leken te liggen, zoals Amerika, is het Duitse team in het 2021-seizoen al overmeesterd door de Oostenrijkse concurrenten.

'Daar word ik niet nerveus van', vervolgt de Brit onverschillig. 'Dat is gewoon en feit en zo zit het momenteel. Het gaat erom dat we onze prestaties maximaliseren dit weekend.' Hamilton kijkt nog even achter zich, want het regende gisterenmiddag (donderdag) in Brazilië. 'Als we dit soort omstandigheden krijgen, kan dat de boel wellicht nog opschudden, maar momenteel liggen ze op ons voor.'

Verstappen met zelfvertrouwen

In het Red Bull-kamp heerst er juist kalmte en uit de woorden van Verstappen wordt duidelijk dat hij er vertrouwen in heeft dit weekend: 'Ik kijk er naar uit om hier te racen, het is een mooie locatie om te racen. Er zijn weinig bochten, maar met de hoogteverschillen blijft dit circuit een uitdaging. Ik heb het naar mijn zin in de titelstrijd en zie geen reden om druk te voelen.'

Denk je dat Hamilton Verstappen zal verslaan in Brazilië? Zet in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws