'Verstappen heeft zelfvertrouwen, zonder zelfvertrouwen te hebben' Formule 1
Formule 1

'Verstappen heeft zelfvertrouwen, zonder zelfvertrouwen te hebben'

'Verstappen heeft zelfvertrouwen, zonder zelfvertrouwen te hebben'

Lawrence Barretto verwacht een loodzwaar weekend voor Mercedes. De senior editor van Formula 1 was te gast bij de Weekend Warm-Up en nam een interview af met Max Verstappen. Hij geeft aan dat de Nederlander vertrouwen heeft in dit weekend, terwijl bij Lewis Hamilton juist het gevoel heerst dat er maar weinig te halen valt op Interlagos.

'Het gaat lastig worden voor ze, want Verstappen won vorige keer dat we in Brazilië waren', zo trapt de redacteur af vanuit Brazilië. 'Het jaar daarvoor had hij natuurlijk ook moeten winnen', voegt hij daaraan toe. In 2018 was het Esteban Ocon die Verstappen van de eerste plek tikte, waarna Hamilton er met de overwinning vandoor ging. Historisch gezien is het echter het team uit Milton Keynes dat hier beter presteert.

'Het momentum ligt hier dan ook zeker bij Red Bull', weet Barretto, die vervolgens ingaat op hoe Verstappen overkwam voor de camera's. 'Verstappen heeft zelfvertrouwen, zonder zelfvertrouwen te hebben. Ik weet dat dat vreemd klinkt, maar ik denk dat hij zich comfortabel voelt met het feit dat de Red Bull de te kloppen partij is hier.' Hoewel hij het zelf niet heeft gezegd, vermoedt Barretto dus dat Verstappen weet dat de Red Bull hier dominant zal zijn.

Mercedes in mineur

Rosanna Tennant, werkzaam voor Sky Sports F1, nam tevens interviews af voorafgaand aan het Grand Prix-weekend van Brazilië en gaf aan dat bij Hamilton het enthousiasme er nou niet bepaald vanaf straalde. 'Ik sprak met Hamilton. Hij zei dat Red Bull het hele weekend voor zou liggen', geeft ze vrij. De zevenvoudig wereldkampioen ziet het op drie na laatste weekend van het jaar dus somber in.

Toch is daarmee niet alles gezegd vanaf de kant van Mercedes. Vraag je namelijk Hamiltons teamgenoot, Valtteri Bottas, hoe de vork in de steel steekt, dan wordt duidelijk dat niet iedereen binnen Mercedes verwacht afgedroogd te worden: 'Als je het er met Bottas over hebt, komt naar voren dat Mercedes ook wel in ziet dat het spannend kan worden. Hij verwacht dat ze er niet ver vanaf zitten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws