Hamilton oneens met Verstappen: 'Zij hebben het geweldig gedaan' Formule 1
Formule 1

Hamilton oneens met Verstappen: 'Zij hebben het geweldig gedaan'

Hamilton oneens met Verstappen: 'Zij hebben het geweldig gedaan'

Lewis Hamilton kan zich niet vinden in de kritiek van onder meer Max Verstappen op de weg, die de Formule 1 is ingeslagen. De zevenvoudig wereldkampioen stelt juist erg tevreden te zijn met de veranderingen, die Liberty Media samen met F1-CEO Stefano Domenicali heeft doorgevoerd. De Mercedes-coureur juicht het evenement in Las Vegas dan ook toe.

Verstappen liet al vaker weten geen fan te zijn van de show rondom het Grand Prix-weekend in Las Vegas en woensdagavond herhaalde de Nederlander zijn standpunt tijdens de mediadag nog maar eens. 'Ik houd niet van al het gedoe eromheen. Ik kijk ernaar uit om het zo goed mogelijk te doen, maar naar dit soort dingen kijk ik niet uit. Het is voor 99 procent show, en slechts voor één procent een sportevenement', was de kritiek van de coureur van Red Bull Racing.

Hamilton heeft echter een andere kijk op het evenement. 'Ik begrijp dat veel mensen klagen over de weg die Stefano (Domenicali, red.) en Liberty zijn ingeslagen', wordt de Brit geciteerd door The Evening Standard. 'Maar ze hebben het geweldig gedaan. De sport blijft groeien. Het is een bedrijf en je zult hier nog steeds goede races zien. Het is een gebied om te ontdekken en een mogelijkheid om het publiek echt te boeien.

'We hadden minstens twee races in de Verenigde Staten nodig, één was niet genoeg, en dit is één van de meest unieke steden, die er hier zijn', gaat Hamilton verder. 'Natuurlijk is het een grote show en zal het nooit zo worden als Silverstone, maar misschien zullen de mensen hier op den duur van de sport gaan houden', hoopt Hamilton.

Spektakel verwacht

Hamilton kijkt uit naar het evenement, maar de Mercedes-coureur moet eerlijk bekennen dat hij na een eerste kennismaking op de simulator nog niet onder de indruk is geraakt van het nieuwe circuit. De Brit wacht echter nog met een definitieve conclusie totdat hij de baan in het echt heeft kunnen verkennen. 'Kraak het circuit niet af voordat je het hebt geprobeerd', zegt de zevenvoudig wereldkampioen.

De 38-jarige Brit hoopt in ieder geval dat het circuit qua inhaalacties een soortgelijke race kan bieden zoals in Bakoe. 'Dat zou geweldig zijn en is beter dan wanneer één auto aan de horizon verdwijnt. Het zal een mooi spektakel zijn om naar te kijken, zelfs voor degenen thuis die nog nooit in Vegas zijn geweest. Ze zullen zien waar het allemaal om draait', besluit Hamilton.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws