Leclerc gelooft in sterk weekend voor Ferrari: 'Dit circuit zou ons beter moeten liggen' Formule 1
Formule 1

Leclerc gelooft in sterk weekend voor Ferrari: 'Dit circuit zou ons beter moeten liggen'

Leclerc gelooft in sterk weekend voor Ferrari: 'Dit circuit zou ons beter moeten liggen'

Charles Leclerc denkt dat het nieuwe circuit in de straten van Las Vegas veel beter past bij de sterke punten van de SF-23 en de Ferrari-coureur kan daarom haast niet wachten om het circuit aan de tand te voelen. In de gokstad hoopt de 26-jarige Monegask de nare smaak van het Grand Prix-weekend in Brazilië weg te kunnen spoelen met een mooi resultaat in de race.

Een hydraulisch probleem in de opwarmronde zorgde ervoor dat Leclerc niet eens van start kon gaan en de vijfvoudig racewinnaar moest de Grand Prix van São Paulo vanaf de zijlijn aanschouwen. De Monegask was zichtbaar gefrustreerd na zijn uitvalbeurt en hij had het gevoel dat hij altijd pech heeft. Leclerc hoopt in Las Vegas op beterschap.

En kansen zijn er zeker voor de Ferrari-coureur, aangezien het type circuit in Las Vegas hem doorgaans goed ligt. 'Ik hou van stratencircuits', zegt Leclerc voor de camera bij F1TV. 'Ik kan dus niet wachten om donderdag het circuit op te rijden en dit circuit te proberen. Ik heb al een aantal ronden in de simulator gereden, maar de data is beperkt. We hebben natuurlijk nog geen 'echte' ronden afgewerkt op het circuit.'

Hoewel de informatie vooralsnog beperkt is, heeft Leclerc in de simulator wel gemerkt dat het circuit in Las Vegas wel bij hem past. 'Ik heb genoten van de virtuele ronden die ik heb gereden. Ik hoop dat de baan ook goed past bij onze auto. Op papier zou dit circuit beter aansluiten bij de sterke punten van onze bolide dan de vorige banen. Ik hoop dat dit zaterdag ook tot een mooi resultaat zal leiden', aldus Leclerc.

Leuk circuit

Leclerc kijkt dus uit naar het raceweekend in Las Vegas, maar wat maakt het circuit nu zo leuk. De Ferrari-coureur legt het uit. 'Eerlijk gezegd is het circuit leuker dan ik dacht toen ik de lay-out voor het eerst bekeek. Als je erop rijdt, dan is het eigenlijk best interessant. De manier waarop de bochten zijn gemaakt, vind ik mooi. Het wordt zeer interessant', denkt Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws