Verstappen hekelt dat hij als circuspaardje wordt ingezet: 'Je staat daar als een clown' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hekelt dat hij als circuspaardje wordt ingezet: 'Je staat daar als een clown'

Verstappen hekelt dat hij als circuspaardje wordt ingezet: 'Je staat daar als een clown'

Voor een aantal coureurs zal het Grand Prix-weekend in Las Vegas een hoogtepunt van het seizoen vormen, maar Max Verstappen richt zich liever gewoon op het racen, en dat lijkt in de gokhoofdstad nog niet centraal te staan, tot frustratie van de 26-jarige Nederlander, die blij lijkt te zijn als hij eindelijk het circuit op mag rijden.

In aanloop naar het weekend gaf Verstappen al aan dat hij naar Las Vegas komt om te racen, en niet voor de show. 'Ik houd niet van al het gedoe eromheen. Ik kijk ernaar uit om het zo goed mogelijk te doen, maar naar dit soort dingen kijk ik niet uit. Het is voor 99 procent show, en slechts voor één procent een sportevenement', zo maakt de wereldkampioen zijn mening nog maar eens duidelijk in gesprek met onder andere The Race.

Net als zijn negentien collega's werd van Verstappen verwacht dat hij aan het einde van de openingsceremonie, met verschillende wereldberoemde artiesten, plus het Cirque du Soleil, kwam opdraven, maar Verstappen was er zelf geen fan van. 'Wat mij betreft kunnen we dit soort onzin beter overslaan. Je staat daar maar wat, als een clown. Het is voor 99 procent show, en slechts voor één procent een sportevenement. Ik concentreer me op het sportieve aspect.' De Limburger zal dus uitkijken naar het moment dat hij het asfalt op mag rijden.

Verstappen zegt waar het op staat

'Ik heb geen problemen met de Grand Prix in Las Vegas, maar het is gewoon niet echt mijn ding', aldus Verstappen, die aangaf dat hij niet wilde beïnvloeden hoe de Formule 1 dit soort weekenden opbouwt, maar dat hij gewoon zo eerlijk mogelijk antwoord wilde geven op de vragen. 'Ik begrijp dat ze in Amerika willen groeien. Ik snap volledig dat je er op twee manieren naar kan kijken, vanuit zakelijk perspectief of vanuit sportief oogpunt. Als aandeelhouders kunnen ze doen wat ze willen. Als ik de eigenaar was, deed ik misschien wel hetzelfde', geeft de Nederlander toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws