Hamilton over prestaties W13: 'Niet gerekend op gat van acht tienden naar Verstappen' Formule 1
Formule 1

Hamilton over prestaties W13: 'Niet gerekend op gat van acht tienden naar Verstappen'

Hamilton over prestaties W13: 'Niet gerekend op gat van acht tienden naar Verstappen'

Lewis Hamilton kijkt erg uit naar het einde van het seizoen. De coureur ervaarde het hele jaar al problemen met zijn W13. Net nu de Mercedes minder problemen leek te hebben, was in Abu Dhabi porpoising weer een groot begrip. De coureur had een tegenvallende kwalificatie en zal de race als vijfde starten achter de Red Bull Racing-auto's en beide Ferrari-coureurs.

Hoewel Mercedes er eerder in het weekend goed bij leek te zitten, viel dat tijdens de kwalificatie flink tegen. 'We kwamen hier al heen met de verwachting dat het lastig zou worden, maar we hadden niet gerekend op een gat van acht tienden naar de poletijd van Max Verstappen', begint Hamilton, geciteerd door NU.nl.

Mercedes heeft dit weekend flink last van porpoising. 'Op het rechte stuk verliezen we al zes tienden op de beste auto's. Ik heb alles gegeven, dus het is een verrassend resultaat', gaat Hamilton verder. 'Hopelijk is ons tempo in de race beter.' Het stuiteren van de W13 leek aardig verminderd, maar in Abu Dhabi is het weer een probleem. 'Dat helpt de prestaties niet', vertelt de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton: 'Ik kijk uit naar de laatste race van het seizoen'

Toch is porpoising niet het enige probleem waar Mercedes op het Yas Marina Circuit mee kampt. 'Daarnaast hebben we temperatuurverschillen in de remmen, wat ons al het hele seizoen achtervolgt. We werken hard als team om dit allemaal op te lossen, ook voor volgend jaar. Maar ik kijk erg uit naar de laatste race van het seizoen', vertelt Hamilton, die wel klaar is met de problemen van zijn Mercedes.

Komende week zal Hamilton nog één keer moeten rijden in de W13 tijdens een testdag. 'Ik kijk uit naar het einde van de middag op dinsdag. Dat is de laatste keer dat ik met dit ding het circuit op moet. Ik ben niet van plan om er daarna ooit nog mee te rijden', vertelt de Mercedes-coureur.

De focus ligt vanaf dan volledig op 2023 en Hamilton weet exact wat er anders moet aan de auto. 'We hebben wel downforce, maar we moeten gewoon een veel efficiëntere auto bouwen. Iedereen in het team weet precies wat de problemen zijn en waar het mis is gegaan. Dus ik heb er vertrouwen in dat we volgend jaar een betere auto bouwen', eindigt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws