Verstappen verbaasd over Mercedes: 'Misschien snelheid over één ronde opgegeven' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verbaasd over Mercedes: 'Misschien snelheid over één ronde opgegeven'

Verstappen verbaasd over Mercedes: 'Misschien snelheid over één ronde opgegeven'

Max Verstappen is verbaasd over het kwalificatieresultaat van Mercedes. Lewis Hamilton en George Russell starten de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf de vijfde en zesde plaats, maar polesitter Verstappen had verwacht dat ze dichter bij Red Bull Racing hadden gezeten. Op vrijdag was dit namelijk nog wel het geval.

'Ik ben wel een beetje verrast door hun achterstand in de kwalificatie', erkent de tweevoudig wereldkampioen over Mercedes in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. Verstappen vermoedt dat de lay-out van het circuit te maken heeft met het ietwat tegenvallende resultaat van de Zilverpijlen. Door de combinatie van lange rechte stukken en langzame bochten is een auto met weinig luchtweerstand nodig. Dat heeft Mercedes niet.

Red Bull heeft dat daarentegen wel. 'Dat kan meespelen, ja', stelt Verstappen. 'Maar soms is het ook een beetje mysterieus waarom het niet gaat. In Brazilië hadden we bijvoorbeeld ook niet verwacht dat wij zo langzaam zouden zijn. Mercedes kan ook snelheid over één ronde hebben opgegeven voor een betere race pace, dat gaan we zondagmiddag zien.'

Verstappen op pole in laatste Grand Prix van F1-seizoen

Verstappen pakte zaterdag tijdens de kwalificatie poleposition voor de laatste race van het seizoen. Hij start voor teamgenoot Sergio Pérez en Charles Leclerc. Laatstgenoemden strijden nog volop voor de tweede plaats in het kampioenschap en staan allebei op 290 punten. Mercedes-coureur Russell hoopt vanaf P6 naar voren te kunnen komen. 'Voor de race hebben we absoluut een betere auto. Ik denk niet dat we zo snel zijn als Red Bull, maar we zitten zeker op het niveau van Ferrari', is de Brit hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws