Hamilton reageert fel op uitspraken van Stewart: 'Sommige mensen zijn gewoon extreem kortzichtig' Formule 1
Formule 1

Hamilton reageert fel op uitspraken van Stewart: 'Sommige mensen zijn gewoon extreem kortzichtig'

Hamilton reageert fel op uitspraken van Stewart: 'Sommige mensen zijn gewoon extreem kortzichtig'

Volgens Lewis Hamilton, coureur voor het team van Mercedes en tevens zevenvoudig wereldkampioen, ontbreekt het hem nog lang niet aan motivatie om het beste uit zijn auto te halen. Sir Jackie Stewart verweet de Brit eerder dat Hamilton voor een aantal grote problemen staat wat betreft zijn toekomst in de Formule 1, maar volgens Hamilton slaan de uitspraken van Stewart volledig de plank mis. De zevenvoudig wereldkampioen vindt de uitspraken kortzichtig, en ze zouden totaal niet passen bij het doel wat Hamilton voor ogen heeft.

In een recent interview met het Duitse BILD benadrukte Stewart dat hij vindt dat Hamilton te maken zal krijgen met een groot aantal problemen in zijn toekomst in de Formule 1. De oud-coureur, die zelf ook driemaal wereldkampioen is geworden, ziet dat Hamilton één van de beste coureurs is die de Formule 1 ooit heeft gekend, maar tegelijkertijd heeft de status van Mercedes een grote invloed gehad op zijn mentaliteit. ‘In zijn tijd bij Mercedes heeft hij eigenlijk altijd gereden voor een team dat altijd boven de competitie stond.’ Volgens Stewart was Nico Rosberg, de coureur die als enige weerstand kon bieden aan Hamilton, niet eens de meest getalenteerde coureur ter wereld, en door het gebrek aan wilskracht en een minder competitieve bolide staat Hamilton dus voor een aantal grote problemen.

Uitspraken van Stewart kortzichtig, Hamilton wil rolmodel zijn voor volgende generatie

De uitspraken van de oud-coureur zijn ongetwijfeld keihard, maar Hamilton laat het kaas niet zomaar van zijn brood eten. In een interview bij BBC Breakfast, geciteerd door PlanetF1, reageerde de zevenvoudig wereldkampioen op de uitspraken van Stewart, en echt blij was hij zeker niet. ‘Er zijn mensen die extreem kortzichtig zijn en daardoor zomaar wat roepen, zonder te weten wat er zich achter de schermen afspeelt.’ Zelf stelt de Brit zich iedere dag weer hetzelfde doel: een nieuwe standaard creëeren voor de volgende generaties coureurs. ‘Ik wil eigenlijk helemaal niet stoppen, maar als ik dat wel doe hoop ik terug te kunnen kijken en te zien dat de nieuwe generatie coureurs een voorbeeld aan me kan nemen. Ik hoop dat ik ze kan laten zien dat het oké is om fouten te maken. Ik wil graag inspireren, en niet demotiveren’

Toch was ook Hamilton getuige van de dominantie van Red Bull Racing, en echt bevorderlijk is dat niet voor zijn eigen succes. Toch is de Brit alsnog van mening dat de afgelopen twee jaar, waarin juist de Oostenrijkse renstal domineerde, toch twee goede jaren waren voor het team van Mercedes. ‘Ik denk dat de afgelopen twee jaren gewoon echt fantastisch waren, ondanks dat we geen successen wisten te boeken.’ De samenwerking binnen het team is volgens de zevenvoudig wereldkampioen één van de sterkere eigenschappen van Mercedes, en zal uiteindelijk de doorslaggevende factor worden. ‘We moesten allemaal samenwerken en elkaar aanmoedigen, zodat we er uiteindelijk beter bij zullen staan als we uiteindelijk weer terug aan de top komen. Dan zullen we het beter doen dan ooit.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws