Norris weet niet of hij voor zege kan strijden: 'Mercedes is duidelijk sterk' Formule 1
Formule 1

Norris weet niet of hij voor zege kan strijden: 'Mercedes is duidelijk sterk'

Norris weet niet of hij voor zege kan strijden: 'Mercedes is duidelijk sterk'

Lando Norris wist niet de eerste plek te pakken tijdens de kwalificatie, maar zorgt er samen met de mannen van Mercedes voor dat de top drie volledig uit Britten bestaat, tot genoegen van de fans. De coureur van McLaren weet nog niet of het mogelijk zal zijn ook daadwerkelijk om de eerste plek te strijden met zijn landgenoten. 'We gaan het morgen zien', zegt hij erover tegen Formula1.com.

Norris moet lachen als hem gevraagd wordt of hij denkt dat een poleposition erin zat. 'Ik weet het niet', geeft hij toe. 'Aan het eind van de dag is het me in ieder geval niet gelukt.' Volgens hem is het ook niet belangrijk of hij eventueel die eerste startpositie had kunnen pakken, in plaats van zijn George Russell. 'Of ik dat had gekund of niet, maakt niet uit', stelt de Britse coureur. 'George reed meerdere goede rondes en Lewis ook', zegt hij over zijn landgenoten, die beide Mercedessen op de eerste startrij zetten.

Eerste startrij voor Mercedes niet verrassend

'Mercedes is duidelijk sterk', moet hij vaststellen na de kwalificatiesessie. Dat komt niet als een complete verrassing. 'We wisten op vrijdag al dat zij onze voornaamste tegenstanders zouden worden', geeft Norris aan. 'Zij waren uiteindelijk degenen waarvan ver verwachtten dat ze ons konden pakken', voegt hij eraan toe. 'Dus ik ben er alsnog blij mee', zegt hij over zijn eigen prestatie.

De coureur van McLaren zegt geen idee te hebben of hij morgen de strijd aan kan gaan met Lewis Hamilton en Russell. 'Er wordt naar mijn idee van ons verwacht dat we alles weten, maar we hebben een long run gedaan van 7 of 8 ronden', verwijst hij naar de tweede vrije training. 'Dat is niet genoeg om al te weten hoe onze pace zich verhoudt tot die van Mercedes', benadrukt hij. 'We gaan het morgen zien. Maar we doen mee, dat is het belangrijkste', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws