Hamilton verbijsterd door snelheidsverschil met Red Bull: 'Verstappen trekt gewoon weg' Formule 1
Formule 1

Hamilton verbijsterd door snelheidsverschil met Red Bull: 'Verstappen trekt gewoon weg'

Hamilton verbijsterd door snelheidsverschil met Red Bull: 'Verstappen trekt gewoon weg'

Lewis Hamilton is verbijsterd door het snelheidsverschil tussen Mercedes en Red Bull Racing op de rechte stukken. De zevenvoudig wereldkampioen zat het grootste deel van de race achter Max Verstappen en zag hoe de RB18 van de Nederlander op de rechte stukken in Frankrijk het verschil maakte.

De snelheid van de Red Bull-motor zorgt voor verbazing bij Hamilton, zo laat hij optekenen in gesprek met Motorsport.com: 'Ik ga letterlijk volgas op het rechte stuk en hij (Verstappen, red.) trekt gewoon weg. Tijdens de race was één van onze grootste tekortkomingen onze rechtelijnsnelheid. Als ik drie à vier tienden verlies op het rechte stuk, is er niets wat ik eraan kan doen.'

Hamilton stelt dat er werk nodig is om het snelheidsverschil aan te pakken: 'En ik weet zeker dat er nog meer punten zijn waarin we beter kunnen zijn. Maar ja, als ik nog meer had gepusht, was ik waarschijnlijk niet op dezelfde plek geëindigd aan het einde van de race. Ik moest de auto dus ook heel houden en de banden net zo. Dit is het beste resultaat dat we konden pakken.' De Engelsman werd tweede achter Verstappen.

Russell vergezelt Hamilton voor dubbel podium Mercedes

Mercedes-teamgenoot George Russell vergezelde Hamilton op het podium van Paul Ricard. Een aangename verrassing, vindt Hamilton het dubbele podium van Mercedes in Le Castellet: 'Dit is het hoogste waar we het hele jaar hebben gestaan. Dit was voor mij persoonlijk een geweldige race en ik kijk ernaar uit om deze positieve energie mee te nemen naar Budapest.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws