Wolff maant Russell tot kalmte over boordradio: 'Voelde dat hij vastzat in boosheid' Formule 1
Formule 1

Wolff maant Russell tot kalmte over boordradio: 'Voelde dat hij vastzat in boosheid'

Wolff maant Russell tot kalmte over boordradio: 'Voelde dat hij vastzat in boosheid'

Toto Wolff heeft uitgelegd waarom hij op de radio verscheen om George Russell toe te spreken. Volgens de Mercedes-teambaas bleef de Brit in zijn boosheid vastzitten terwijl hij Sergio Pérez op de baan kon verslaan. De Oostenrijker is dan ook blij dat het de Engelsman uiteindelijk lukte om de Red Bull Racing-coureur te verslaan. Russell zelf vond het leuk om Wolff op de radio te horen zo gaf hij aan, en gaf aan dat de emoties bij hem inderdaad hoog op liepen.

Wolff zei tegen Russell dat hij zijn hoofd erbij moest houden via de radio nadat het team tegen Russell had aangegeven niet te geloven dat Pérez de positie zou moeten opgeven. 'Ik had het gevoel dat hij een beetje vastzat in het boos zijn over de situatie. Ik voelde dat hij het tempo had, hij moest het gewoon loslaten en zich concentreren.' Russell passeerde uiteindelijk de Mexicaan aan het einde van de virtual safety car-periode. 'Hij kon hem verslaan op de baan en aan het einde was hij gewoon slim. Er was wat verwarring en hij deed het gewoon', zei Wolff.

Russell stelt woorden Wolff op prijs

De Mercedes-coureur gaf aan het leuk te vinden om zijn teambaas op de radio te horen. 'De emoties zaten hoog, uiteraard voor ons allemaal, omdat ik het gevoel had dat ik een mega-move deed op Pérez en uiteindelijk de positie niet kon behouden en we hadden daar zeker wat meer tempo', legde Russell uit tegenover Racefans. 'Ik vond het heel leuk om hem op de radio te horen. We zitten hier als team samen in.'

'Als je in de auto zit, voel je je soms een beetje alleen, want we zitten in de auto, we doen alles wat we kunnen en je weet niet waar de ingenieurs naar kijken. De ingenieurs voelen niet helemaal wat we in de auto voelen. Soms brengt het hebben van deze uitwisselingen het een beetje dichter bij elkaar', sloot de Engelsman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws