Hamilton was zeer content met 'diva W14': 'Ik ben ook erg blij met mezelf' Formule 1
Formule 1

Hamilton was zeer content met 'diva W14': 'Ik ben ook erg blij met mezelf'

Hamilton was zeer content met 'diva W14': 'Ik ben ook erg blij met mezelf'

Lewis Hamilton vond dat de W14 veel beter te rijden was tijdens de Grand Prix van Mexico 2023 en dat hij blij is met zijn resultaten. De zevenvoudig wereldkampioen startte vanaf P6 en kwam uiteindelijk als tweede over de streep. Hij wist niet zeker of hij die lange stint op de mediums wel vol zou houden, maar dat bleek aan het einde van de race geen probleem te zijn.

Hamilton had een erg goede start in Mexico en kon al gauw op jacht naar beide Ferrari's om zich een weg richting het podium te banen. Na afloop was de Brit dan ook zeer te spreken. 'Het was een uitdagende, maar goede dag', zegt Hamilton bij Viaplay. 'De auto was veel beter te rijden met meer brandstof erin. Het was moeilijk bij de start, daar moest ik zorgen dat ik veilig bleef, maar stukje bij beetje kwam ik naar voren', vervolgt de Brit. 'Ik deed 36 rondes op de mediums, en daar was ik wel een beetje nerveus over, maar het werkte.'

Hamilton liet tijdens de race weten dat hij die stint naar de vlag wel erg lang vond, maar zijn ingenieur reageerde dat het wel goed zou komen. 'Soms dan staat de auto het niet toe om het te managen, maar het lukte erg goed met de balans en de set-up die ik had gekozen. Ik ben best wel blij met mezelf', zegt de zevenvoudig wereldkampioen. 'Ik ben ook erg trots op mijn team, ik had alle vertrouwen in hen', gaat Hamilton verder bij Sky Sports. 'Ik weet dat we een zeer goede auto kunnen bouwen. Dat hebben we in de laatste twee jaar niet gedaan, maar we kunnen het wel.'

Hamilton zag Verstappen kleiner worden: 'Ze zijn twee tienden sneller op het rechte stuk'

Mercedes suggereerde richting het einde van de race dat er nog van alles mogelijk was, maar Max Verstappen verdween al snel uit het zicht van Hamilton. De voorsprong van de Nederlander liep op naar zeker veertien seconden. 'Ze zijn zo snel op het rechte stuk. We verliezen twee tienden op het rechte stuk', zegt Hamilton. 'Als we hen kunnen bijbenen dan gaan we in de toekomst zeer goede gevechten hebben.' Hoe dan ook moet Hamilton eerst genoegen nemen met P2. 'Eerlijk, ik had dat niet verwacht. Het is altijd een goed gevoel wanneer je verbetert. Ik was aan het pushen om meer punten te scoren voor de strijd met Ferrari in het constructeurskampioenschap, dus ik ben hier erg blij mee', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws