Marko onthoudt zich van kritiek: 'Tot de eerste ronde deed hij het geweldig' Formule 1
Formule 1

Marko onthoudt zich van kritiek: 'Tot de eerste ronde deed hij het geweldig'

Marko onthoudt zich van kritiek: 'Tot de eerste ronde deed hij het geweldig'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko heeft zich na afloop van de Grand Prix van Mexico van kritiek op Sergio Pérez onthouden. De Mexicaan kende een wereldstart bij zijn thuisrace, maar viel na een botsing met Charles Leclerc al na de openingsronde uit. Daardoor kreeg Lewis Hamilton de kans om terrein goed te maken.

Pérez kende nog een vrij goede zaterdag. De 33-jarige zette de vijfde tijd neer op slechts anderhalve tiende achterstand van Max Verstappen. 'Tot de eerste ronde deed hij het dit weekend geweldig, en ik ben ervan overtuigd dat hij in de race op het podium geëindigd zou zijn', zegt Marko in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports F1. Uiteindelijk gingen de podiumplekken naar Verstappen, Hamilton, en Leclerc.

Marko vond niet dat zijn coureur een fout maakte. 'Er was een gat, hij zat aan de buitenkant, en Leclerc aan de binnenkant, dus het was een race-incident', is de conclusie van de 80-jarige Oostenrijker. 'Daar kan je niemand de schuld van geven, maar het was zonde omdat Hamilton negentien punten is ingelopen.' Het verschil is nu nog twintig punten met drie Grand Prix-weekenden te gaan, dus Pérez kan zich weinig tegenslagen meer veroorloven.

Verstappen heer en meester

Voor Verstappen verliep de race zonder problemen. Vanaf de derde plek nam hij de leidende positie over, en daarna controleerde de Nederlander de race. Volgens Marko had de voorsprong van dertien seconden nog veel groter kunnen uitvallen zonder de rode vlag in het midden van de race. 'We stonden hoe dan ook op een tweestopper, en ik denk dat het nog beter voor ons had kunnen uitpakken zonder de onderbreking. Dan hadden we met nog meer soevereiniteit gewonnen', lacht Marko. Verstappen staat nu maar liefst 251 punten voor op teamgenoot Pérez. De kans lijkt groot dat dit verschil verder zal oplopen in de laatste drie weekenden, in Brazilië, Las Vegas, en Abu Dhabi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws