Weerupdate Miami | Hevige regenbuien lijken F1 op een haar na te missen Formule 1
Formule 1

Weerupdate Miami | Hevige regenbuien lijken F1 op een haar na te missen

Weerupdate Miami | Hevige regenbuien lijken F1 op een haar na te missen

De Formule 1 strijkt dit weekend voor het eerst in haar historie neer voor een race in Miami en dus willen de racefans graag weten: 'Wat is het weer voor Miami tijdens het Formule 1-weekend?' In dit artikel ziet u de weersverwachting voor Miami voor aankomend weekend.

Voor de meteorologen zal het weer aankomend weekend in Miami lastig te voorspellen zijn. De stad maakt zich op voor haar stormseizoen wat in Juni begint en daardoor is het weer enorm wisselvallig. Wij zullen u dan via meerdere updates op de hoogte houden van het actuele weerbericht voor de Grand Prix van Miami.

Vooralsnog is het zonnig in Miami en ligt de temperatuur de gehele week tussen de 30 en 35 graden. Het is erg warm, zeker omdat de luchtvochtigheid hoog ligt met zo'n 70%, wat zorgt voor de nodige wisselvalligheid, regenbuien en zonnige perioden volgen elkaar in hoog tempo op. Deze omstandigheden zorgen bovendien voor een zware race voor de coureurs en zal het warm zijn in de cockpit van de auto.

Weerbericht Miami: Vrije training en kwalificatie

Volgens het lokale weerbericht van Local10 zal het op vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen rond de 35 graden zijn en is de verwachting dat het droog blijft. Op zaterdag is dit eveneens het geval en stijgt de maximumtemperatuur naar 31 graden, de kans op een natte kwalificatie is aanwezig; de kans op neerslag is zo'n 40%.

Weerbericht: Grand Prix van Miami

Op zondag liggen de voorspellingen anders dan de dagen ervoor. Het zal op de racedag in Miami bewolkt zijn en er is regen voorspeld in de ochtend. Doordat we nog ver voor de Grand Prix zitten zou deze regen zich dus ook door kunnen zetten tot aan de start van de race. De temperatuur ligt eveneens rond de 35 graden samen met een hoge luchtvochtigheid van 70%.

Weerupdate Miami 16.20u (07/05) | Hevige regenbuien lijken F1 op een haar na te missen

De Formule 1 lijkt het op zaterdag droog te houden. Nabij Miami gaat het hevig regenen, en het centrale gebied van de stad lijkt zelfs geraakt te worden door enkele zware buien, maar Miami Gardens, dat iets ten noorden van het centrum ligt, lijkt de regenval te vermijden.

Dat doen radarbeelden van Weather.com vermoeden. Het gaat vanmiddag in Miami regenen, maar de regenval lijkt momenteel het circuit niet te raken. Om 13.10u lokale tijd, tien minuten na de start van de derde vrije training, is de kans het grootst dat de baan door een bui geraakt wordt. Blijft de regen dan uit dan zullen beide sessies naar alle waarschijnlijkheid droog blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws