Hamilton wordt beschuldigd: 'Hij draaide het zo, dat het leek alsof' Formule 1
Formule 1

Hamilton wordt beschuldigd: 'Hij draaide het zo, dat het leek alsof'

Hamilton wordt beschuldigd: 'Hij draaide het zo, dat het leek alsof'

Indy NXT-coureur Jamie Chadwick beschuldigt Lewis Hamilton van het verdraaien van zijn kwalificatieproblemen betreffende de upgrade van Mercedes in Monaco. Chadwick is van mening dat Hamilton moet erkennen dat teamgenoot George Russell het op dit moment beter doet dan hij zelf. Ze denkt dat het grotere gevolgen kan hebben voor Mercedes.

Russell was de enige in Monaco die de geüpdatete voorvleugel gebruikte, en dus was de nieuwe voorvleugel niet op de W15 van Hamilton gemonteerd. Of het daar wat mee te maken had, is niet bekend, maar het resulteerde wel in het feit dat Russell Hamilton voor de zevende keer heeft verslagen op zaterdag. Na afloop van de kwalificatie in Monaco verkondigde Hamilton bij de internationale media dat hij niet verwachtte voor zijn teamgenoot te eindigen in de kwalificatie dit jaar. Chadwick zag ook dat de zevenvoudig wereldkampioen er niet bepaald happy uitzag.

Hamilton is echter al een lange tijd niet tevreden met de gang van zaken bij Mercedes en vermoedelijk speelt het uitzicht op zijn vertrek bij Mercedes een rol, vooral nu Ferrari het zo goed doet. 'Hij zag er niet gelukkig uit', benadrukt de Brit tegenover Channel 4. 'Maar ik denk dat hij weet wat hij doet. Hij draait het zo, dat het lijkt alsof hij de upgrades dit weekend niet heeft (dat hij benadeeld werd, red.). Ik denk dat hij George moet erkennen, die 7-1 staat in de kwalificatieduels tegen iemand als Lewis', gaat Chadwick verder. 'Lewis is daar waarschijnlijk niet blij mee, en daar komt dan die opmerking vandaan.'

Russell verklaarde in Monaco dat de heren kop of munt zouden doen om te bepalen wie de nieuwe voorvleugel kreeg. Uiteindelijk besloot Hamilton dat zijn jongere teamgenoot de nieuwe voorvleugel wel als eerste mocht testen, nadat hij er zelf mee had gereden in de simulator. Dat bracht ook risico's met zich mee, want als Russell de voorvleugel zou beschadigen, moest de vleugel van de vorige specificatie weer op de auto gemonteerd worden, wat zou betekenen dat hij uit de pitstraat had moeten starten. Dat gebeurde echter niet, maar dat Hamilton de eer aan hem, Russell, gaf, is wel wat apart, aldus de coureur uit Kings Lynn.

'Ze moeten George tevreden houden'

Hamilton kon vanaf het begin van het seizoen al niet door één deur met de W15, en hij baalde dan ook flink dat de Zilverpijlen het al voor het derde jaar op rij moeilijk hebben met de auto. Momenteel staat hij achtste in het kampioenschap met 42 punten. Russell staat zevende met 54 punten. 'Natuurlijk is het einde van zijn Mercedes-tijdperk in zicht', gaat de W Series-kampioene verder. 'George blijft in die stoel zitten en Mercedes hoopt dat dat zo blijft voor een lange tijd. Ze moeten hem tevreden houden, en dat gaat misschien ten koste van Lewis' tevredenheid. George doet het ongelooflijk goed, hij verslaat Hamilton.'

Formule 1-journalist Diego Mejia denkt dat Hamiltons gedrag komt doordat hij niet meer bij de vergaderingen betrokken wordt. Dat is vanzelfsprekend normaal als een coureur vertrekt. 'Maar Hamilton laat overkomen alsof dat nu al het geval is, ten minste, zo lijkt het van buitenaf', zegt Mejia in de F1 Nation-podcast. 'Hoewel hij geen zeges of polepositions behaalt, is hij erg ontspannen. Hij was in die stemming tot Monaco, en nu is hij iets minder zen. Sinds hij werd aangekondigd als Ferrari-coureur, wisten we dat hij op een gegeven moment in het jaar niet bij alle vergaderingen met alle informatie zou zijn, het normale proces dat een coureur doormaakt die naar een rivaliserend team vertrekt', besluit Mejia.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws