Hamilton zag F1-rivaliteit met Vettel: 'Psychologische oorlogsvoering was zwaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton zag F1-rivaliteit met Vettel: 'Psychologische oorlogsvoering was zwaar'

Hamilton zag F1-rivaliteit met Vettel: 'Psychologische oorlogsvoering was zwaar'

Lewis Hamilton is dankbaar voor zijn vriendschap met Sebastian Vettel, ondanks de rivaliteit die tussen de twee coureurs speelde. Zo vocht het tweetal om de F1-titel in 2017 en 2018, maar beide heren hebben alsnog een goede relatie met elkaar. Dat doet Hamilton veel deugd, zo laat hij weten tegenover RACER.

'Met Seb heb ik het verleden een aantal geweldige races gehad', vertelt de zevenvoudig wereldkampioen. Hij zegt trots te zijn op Vettel. 'Op hoe hij zijn reis heeft doorgemaakt en hoe hij zich heeft opengesteld en hoe hij uitgesproken is geweest en nog steeds is. Ik twijfel er niet aan dat wat hij ook van plan is in de toekomst te doen, dat hij dat altijd zal blijven.'

Hamilton houdt vriendschap over aan F1-rivaliteit met Vettel

Hamilton weet dat Vettel en hij het met elkaar uitvochten op de baan en dat dat er soms hard aan toeging. 'Om dan het respect te hebben tussen twee mensen die zware gevechten hebben gehad... Het is moeilijk om vrienden te zijn als je een rechtstreekse strijd hebt en waarin één van jullie wint en één van jullie wint niet. De psychologische oorlogsvoering die je doormaakt, is zwaar', merkt de Brit op.

Desondanks heeft die rivaliteit weinig invloed gehad op hun goede band, vertelt Hamilton. 'Ik ben erg dankbaar dat we daaruit zijn gekomen en zulke goede vrienden zijn. En ik denk dat het zal blijven groeien en we zullen in de toekomst nog betere vrienden zijn', aldus de Mercedes-coureur over zijn vriendschap met Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws