Brawn ziet verschil tussen Verstappen en Schumacher: 'Zijn vader was geen icoon' Formule 1
Formule 1

Brawn ziet verschil tussen Verstappen en Schumacher: 'Zijn vader was geen icoon'

Brawn ziet verschil tussen Verstappen en Schumacher: 'Zijn vader was geen icoon'

Of coureur Mick Schumacher volgend seizoen een stoeltje heeft in de Formule 1 is nog niet duidelijk. Ross Brawn, de sportieve baas van Liberty Media, vertelt dat hij vindt dat de Duitser zeker een volgende stap in zijn carrière verdient. Ook vergelijkt hij Schumacher met Max Verstappen, omdat hun beide vaders in de koningsklasse reden.

'Mick is dit jaar echt enorm verbeterd', zo begint de oud-teambaas bij SPORT1. 'Hij heeft een hele goede referentie in Kevin Magnussen als teamgenoot en hij staat nu op een belangrijk kruispunt in zijn carrière', vervolgt Brawn. 'Hij verdient het zeker om de volgende stap in zijn carrière te zetten.'

Schumacher is de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher en wordt daardoor ook vaak met hem vergeleken. Toch ziet Brawn een heel duidelijk verschil tussen vader en zoon. 'Hij is anders dan zijn vader, omdat hij altijd direct op de limiet zat', legt de Brit uit. 'Mick doet er wat langer over, maar uiteindelijk won hij ook de titels in de jeugdklassen.'

'Natuurlijk verhoogt dat de druk op hem nog meer'

'Hij is erg getalenteerd, heeft de sterke werkhouding honderd procent zeker van zijn vader en is in staat om enorm te verbeteren', vervolgt Brawn. 'Dat is cruciaal', merkt hij op. Ook haalt de Brit Verstappen aan. Hij heeft natuurlijk ook een vader die in de Formule 1 reed en ook in 1994 de teamgenoot van Schumacher was. Toch is er volgens hem een groot verschil tussen de twee jonge coureurs.

'Het grote voordeel van Max ten opzichte van Mick is dat zijn vader in Nederland ook een held was, maar niet won, geen zeven keer wereldkampioen was en geen icoon is zoals Michael in Duitsland', vertelt Brawn. Volgens de sportieve baas heeft dat invloed op Schumacher. 'Natuurlijk verhoogt dat de druk op Mick nog meer', zo legt hij uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws