Hamilton ziet geen oplossingen bij Mercedes: 'Het is zwaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet geen oplossingen bij Mercedes: 'Het is zwaar'

Hamilton ziet geen oplossingen bij Mercedes: 'Het is zwaar'

Lewis Hamilton heeft zware seizoensstart achter de rug, de Brit scoorde nul punten in Italië en heeft bovendien te kampen met een 'onbestuurbare auto' volgens teambaas Toto Wolff. De zevenvoudig wereldkampioen komt daarmee terug op zijn eerdere uitspraken waarbij hij bij Formula1.com zei dat 'Mercedes geen fouten maakt.' Het laatste schijnt volgens de coureur nu toch waar te zijn.

Hamilton heeft het dit seizoen niet makkelijk, de Britse coureur is bezig aan zijn slechtste seizoensstart ooit en dat doet de coureur geen goed: 'Het is zwaar, absoluut, maar ik ben niet alleen in dit team. We voelen allemaal de pijn en we doen dit samen. We winnen en verliezen als team, maar we doen ons uiterste best met wat te hebben', aldus een duidelijk teleurgestelde Hamilton.

Mercedes maakt toch fouten

Tijdens de wintertests toonde Hamilton het volste vertrouwen in zijn team te hebben en beweerde hij zelfs dat Mercedes geen fouten maakt, maar na de dramatische resultaten van het team, komt hij terug op deze uitspraak: 'Toen we tijdens de testdagen in Barcelona waren, werd me gevraagd wat ik zou doen als Mercedes de plank mis zou slaan. Ik reageerde: 'dat doen wij niet, wij maken geen fouten, want we zijn wereldkampioenen. Feit is dat we misschien toch een fout hebben gemaakt', zo geeft hij toe.

Toch geeft Hamilton de hoop niet op en blijft hij strijdbaar: 'We blijven echter gefocust, we blijven hard werken en proberen er met elkaar doorheen te komen. We zijn niet eens in de buurt van waar we willen zijn, maar we blijven strijden, we blijven werken. Hopelijk zien we dan uiteindelijk licht aan het einde van de tunnel.'

Mercedes nog zonder oplossingen

Hamilton ziet zelfs geen oplossingen bij het team en denkt hij niet meer na over het kampioenschap. 'Theoretisch is de titel nog steeds haalbaar, maar je moet wel realistisch zijn. De problemen die we hebben zijn niet klein. De concurrentie loopt seconden voor op ons', constateert hij. 'We hebben niks in de pijplijn zitten wat voor een oplossing moet zorgen. Zelfs als we die oplossing zouden vinden, dan gaat het team zo hard mogelijk werken, maar alsnog kan het dan ruim een maand duren om het te ontwerpen en ontwikkelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws