Schumacher en Rosberg: 'Russell wordt wellicht eerste coureur bij Mercedes' Formule 1
Formule 1

Schumacher en Rosberg: 'Russell wordt wellicht eerste coureur bij Mercedes'

Schumacher en Rosberg: 'Russell wordt wellicht eerste coureur bij Mercedes'

Ralf Schumacher en Nico Rosberg hebben zich bij Sky Deutschland kritisch uitgelaten over Lewis Hamilton. De oud Formule 1-coureurs zeggen dat Russell momenteel de beter coureur is bij Mercedes en dat Hamilton zelfs zijn rol als eerste coureur binnen het team kan verliezen. Na jaren van dominantie, bevindt Hamilton zich in een benarde positie met een auto die snelheid tekort komt en een teamgenoot die meer uit de auto haalt.

'Ik lig uit het wereldkampioenschap, dat is zeker'. Lewis Hamilton heeft na de vierde race al de achtste wereldtitel in de Formule 1 uit zijn hoofd gezet. De Brit beleefde opnieuw een rampweekend tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna in Imola en moest een vernedering ondergaan die hij in zijn carrière in de hoogste klasse waarschijnlijk nog nooit heeft meegemaakt. De Brit eindigde op P13 terwijl zijn teamgenoot George Russell als vierde over de finish kwam.

Hamilton wordt in bescherming genomen

Volgens Schumacher is niet alleen de auto maar ook de coureur zelf debet aan de slechte resultaten: 'Als je naar zijn teamgenoot George Russell kijkt en ziet dat de Mercedes in ieder geval de potentie had om op te rukken naar de vierde plaats, dan moet je je afvragen in hoeverre Hamilton schuld heeft aan het miserabele resultaat.' Volgens Rosberg werd Hamilton dan ook in bescherming genomen: 'Ze namen de schuld op zich en probeerden Lewis mentaal te steunen. Ze hebben hem rechtgezet en gezegd dat het niet de schuld van Lewis was, maar van hen', zegt de wereldkampioen van 2016.

'Dat is heel slim, want het is niet helemaal waar. We mogen niet vergeten dat Russell met dezelfde auto naar P4 reed, dus Lewis heeft zeker een grote rol gespeeld in dat slechte resultaat dit weekend', aldus Rosberg. Schumacher sluit zich bij deze woorden aan: 'Je kunt niet in het hoofd van de record brekende kampioen kijken. Maar als Wolff Hamilton echt moet beschermen, zou dat enerzijds aantonen hoeveel er echt mis is bij het Duitse team op dit moment, maar ook hoezeer de huidige situatie vreet aan de superster.'

Russell gaat beter met de auto om

Schumacher vergelijkt vervolgens Russell met Hamilton: 'Dat de Mercedes momenteel niet in staat is om de grote namen rond Red Bull en Ferrari bij te houden, is na vier races geen nieuw inzicht. Het past echter niet in het beeld van de 'onbestuurbare auto' dat Hamiltons nieuwe collega kon oprukken naar de vierde plaats en in ieder geval niet te ver verwijderd was van Lando Norris in de McLaren en zijn tweede podium op rij. Toegegeven, hadden Charles Leclerc en Carlos Sainz een normale race gereden, dan was het waarschijnlijk slechts genoeg geweest voor de zesde plaats. Toch zou Russell ruim voor Hamilton geëindigd zijn.'

Schumacher vervolgd zijn column door de verschillend verder aan te stippen: 'In zijn eerste jaar bij Mercedes gaat de 24-jarige veel beter om met de problematische W13 dan veteraan Hamilton in zijn tiende jaar bij het team. Dat zet de recordwinnaar in de Formule 1 weer niet in een goed daglicht.' Toto Wollf is het met schumacher oneens: 'Zo zie ik het helemaal niet. Als je daar blijft hangen - en dat is wat er zaterdag met George gebeurde, dan kom je gewoon niet vooruit.' Toch ziet Schumacher het anders: 'Het verschil van 21 punten in het rijdersklassement en de prestaties tijdens de eerste races spreken momenteel echter een andere taal.'

'Hamilton moet zich afvragen waarom Russell sneller is'

'Hij moet zich afvragen waarom George Russell zoveel sneller is dan hij', schrijft Schumacher. 'Een 13e plaats is duidelijk niet Hamilton's ambitie. Hij moet toegeven dat Russell op dit moment de betere coureur is.' Alsof de kritiek van Schumacher op Hamilton geeft de oud-coureur nog een extra waarschuwing aan Hamilton: 'Als het de komende weken zo doorgaat, wordt het ook spannend in het team. Er kunnen veranderingen zijn in de pikorde. Dat zou waarschijnlijk de grootste vernedering zijn die de recordwinnaar te wachten staat.'

'Lewis haat het om achter zijn teammaat te eindigen,' weet Rosberg uit eigen ervaring. 'Zelfs als je onder hem staat in het klassement, heeft hij er een hekel aan om achter zijn teamgenoot te eindigen. Dat is wat er dit weekend gebeurd is, en het zal de spanning verhogen. Vooral in de technische ruimte, waar Lewis harder en harder zal pushen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de situatie zich ontwikkelt', waarmee Rosberg de woorden van Schumacher beaamt.

'Op dit moment lijkt het erop dat Russell profiteert van het feit dat hij de afgelopen jaren in de langzaamste auto's van de klasse heeft gereden. Hamilton daarentegen, die 'verwend' is met topauto's, kampt voor wat voelt als de eerste keer in zijn carrière met autoproblemen en heeft het er nu moeilijk mee. Als er inderdaad een verandering in de pikorde binnen het team plaatsvindt, dan zal het spannend zijn om te zien hoe Hamilton daar ook mee omgaat', zo sluit Schumacher af.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws