'Heeft RTL de televisierechten laten varen door onzekere toekomst Vettel?' Formule 1
Formule 1

'Heeft RTL de televisierechten laten varen door onzekere toekomst Vettel?'

'Heeft RTL de televisierechten laten varen door onzekere toekomst Vettel?'

Waarom heeft Duitse televisiezender RTL besloten de televisierechten om Formule 1-races uit te zenden te laten schieten? Bij Autosprint wordt gesuggereerd dat het zomaar wat te maken kan hebben met de onzekere toekomst van de enige huidige Duitse F1-coureur, Sebastian Vettel.

'Voor Duitsland is het een historische gebeurtenis. Na 30 jaar zal RTL afstand nemen van de uitzendrechten. Er komt voor goed een einde aan een tijdperk voor Formule 1-enthousiastelingen in Duitsland', merkt Matteo Novembrini op, die schrijft voor het Italiaanse autosportmedium.

Ze zijn in gesprek gegaan met Jorg Graf, de uitvoerend directeur van RTL. Die benadrukte dat het met name een financieel probleem is: 'De concurrentie voor TV-rechten is veranderd. De markt is overladen in sommige gevallen en daarom is het economisch gezien niet haalbaar meer om dit stand te houden. Nu zal de nadruk bij ons liggen op voetbal.'

Zit er meer achter vertrek RTL?

Maar zit er meer achter het vertrek van RTL? In 1991 kocht RTL de televisierechten op. Toen werd Michael Schumacher groot in de sport. Sindsdien werden er in totaal twaalf titels gewonnen door Duitse coureurs (zeven door Schumacher, vier door Sebastian Vettel en één door Nico Rosberg).

Een vergelijkbare Duitse dominantie lijkt er de komende jaren niet in zitten. Zou dit de Duitse zender overtuigd hebben om de strijd om de rechten op te geven? Volgens Novembrini zou het kunnen: 'Heeft de toekomst van Vettel iets te maken met het laten varen van de televisierechten?'

'We weten dat de Duitser zijn contract bij Ferrari niet zal verlengen en dat hij in 2021 nog zonder stoeltje zit. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe groter de kans op een vertrek of een tussenjaar voor Vettel wordt.' Vettel is voor de Duitse kijkers momenteel de enige representatie voor het land. Zonder hem is het volgens het Italiaanse medium begrijpelijk dat RTL de televisierechten heeft laten varen. (Foto: Ferrari F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws