Coulthard ziet 'wanhopige' Leclerc: 'Het is niet acceptabel en een duidelijk zwaktepunt' Formule 1
Formule 1

Coulthard ziet 'wanhopige' Leclerc: 'Het is niet acceptabel en een duidelijk zwaktepunt'

Coulthard ziet 'wanhopige' Leclerc: 'Het is niet acceptabel en een duidelijk zwaktepunt'

David Coulthard vindt het onacceptabel dat Charles Leclerc zo vaak crasht en daardoor het team van Ferrari een flinke rekening bezorgt. Desondanks denkt de meervoudig racewinnaar dat het plekje van de Ferrari-rijder veilig is. Coulthard denkt dan ook dat het vooral aan het mentale aspect ligt, aangezien Leclerc de belangrijkste rijder is bij de Italiaanse renstal.

Leclerc kende een slecht weekend in Miami. De coureur van Ferrari kon niet strijden voor een plek op het podium en op de vrijdag en zaterdag crashte de Monegask twee keer in dezelfde bocht. Coulthard ziet daarin het grootste verbeterpunt voor Leclerc. 'Het is niet acceptabel en het is een duidelijk zwaktepunt', geeft de Schot aan bij Channel 4. 'Hij is briljant snel, hij haalt veel uit die auto, maar hij maakt te veel fouten en rijdt te veel schade.'

'Hij weet het en het team zal het weten', vervolgt Coulthard. Leclerc staat bekend om zijn schuldbewustzijn en ook het team springt vaak in de bres voor de meervoudig racewinnaar. 'Ze zullen het accepteren, want wat kun je anders doen?' De voormalig coureur denkt dan ook dat Leclerc nog een tijdje bij Ferrari zal rijden, mits hij zijn contract, dat na volgend seizoen afloopt, verlengt. 'Je gaat hem niet ontslaan, hij is de sterkste troef die ze daar hebben om het laatste beetje uit de auto te halen.'

Coulthard: 'Leclerc heeft een wereldkampioenschap nodig'

Coulthard denkt dat de crashes dan ook niet te wijten zijn aan de rijderskunsten van Leclerc. De voormalig coureur van onder andere Red Bull Racing en McLaren denkt dat er mentaal wat mist bij de Monegask. 'Ik denk dat alles wat hij nodig heeft een wereldkampioenschap is en dan zal hij het complete plaatje zijn. Op dit moment heeft hij dat wereldkampioenschap niet. Daarom rijdt hij een beetje wanhopig en probeert hij meer dan dat hij daadwerkelijk kan', concludeert Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws