Pérez zet mogelijk Red Bull-stoeltje op het spel: 'Maar wie maakt dat uit als je de titel wint?' Formule 1
Formule 1

Pérez zet mogelijk Red Bull-stoeltje op het spel: 'Maar wie maakt dat uit als je de titel wint?'

Pérez zet mogelijk Red Bull-stoeltje op het spel: 'Maar wie maakt dat uit als je de titel wint?'

Johnny Herbert denkt dat Sergio Pérez zijn stoeltje bij Red Bull Racing op het spel zet als hij later in het seizoen tegen de teamorders in zou gaan. Momenteel staan de coureurs van Red Bull dicht bij elkaar in het kampioenschap met Max Verstappen die een kleine voorsprong heeft. Desondanks hoopt Herbert dat Pérez er vol voor zal gaan dit jaar. Een wereldtitel zal een kroon op het werk van de Mexicaan zijn, ook als hij zijn Red Bull-stoeltje verliest.

Voorlopig laat Red Bull Verstappen en Pérez tegen elkaar racen. Als de Mexicaan mogelijk later in het seizoen wel teamorders krijgt, dan moet hij deze mogelijk gaan negeren. 'Zeker als het je enige kans is, een beetje zoals Nico (Rosberg, red.)', vertelt Herbert bij Express. 'Al die kleine dingen die hij deed in zijn tijd met Lewis (Hamilton, red.). Hij was niet populair binnen het team en zijn relatie met Toto (Wolff, red.) was volgens mij niet erg goed, maar hij heeft die trofee op zijn schoorsteenmantel staan.'

'We weten dat Max die mentaliteit heeft en Lewis heeft die mentaliteit, evenals alle andere coureurs in het verleden die wereldkampioenschappen hebben gewonnen. Nu is het afwachten of Sergio hetzelfde wil doen', vervolgt de voormalig Formule 1-coureur. Pérez geniet echter niet hetzelfde voordeel als Verstappen en Hamilton. Daar moet de man uit Guadalajara echter niet over nadenken. 'Er bestaat een risico dat je je stoeltje kunt verliezen. Maar om een wereldkampioenschap te winnen? Daar zou ik voor gaan.'

Herbert: 'Misschien is dat het teken dat Pérez er vol voor gaat'

Herbert denkt dat Pérez zijn stoeltje serieus op het spel zet als hij teamorders zou negeren. Desondanks hoopt de Brit wel op een echter titelstrijd. 'Er staat altijd iets in het contract dat zegt dat je het team geen slechte naam mag bezorgen. Door tegen het team in te gaan, doe je dat wel. Ze zouden hem aan het einde van het jaar kunnen laten gaan, maar als je het wereldkampioenschap wint, wie maakt het dan nog uit? Dat kleine momentje in Brazilië, misschien is dat een teken dat hij er vol voor gaat. Ik hoop het', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws