'Het liefdesverhaal tussen de Monegask en het steigerende paard zet zich voort' Formule 1
Formule 1

'Het liefdesverhaal tussen de Monegask en het steigerende paard zet zich voort'

'Het liefdesverhaal tussen de Monegask en het steigerende paard zet zich voort'

Volgens de Italiaanse media bewijst Charles Leclerc zijn trouw en toewijding aan Ferrari door opnieuw vijf jaar bij te tekenen bij het team. La Gazzetta dello Sport en Corriere della Sera vermoeden dat Leclerc tot en met 2029 heeft bijgetekend. Het huwelijk tussen Ferrari en Leclerc verliep niet altijd soepel, maar zal doorgaan met de jacht op de titel.

Op 25 januari maakte Ferrari bekend dat Leclerc ook na 2025 bij de renstal uit Maranello zou blijven. Tijdens het 2023-seizoen werd hij nog gelinkt aan een overstap naar Mercedes, aangezien Lewis Hamilton zijn contract ook nog niet was verlengd. Uiteindelijk was het een storm in een glas water. Terwijl Leclerc al een nieuw contract heeft getekend, schijnen de onderhandelingen met teamgenoot Carlos Sainz wat moeilijker te gaan. 'Wat aangeeft dat de situaties van de twee coureurs verschillend zijn, slechts enkele dagen voor de lancering van de nieuwe auto (13 februari). Er wordt ook aan gewerkt, maar er zijn nog obstakels', weet Corriere della Sera te melden.

'Terugkomend op Charles, het is duidelijk dat het nieuwe project van Vasseur om hem heen is gebouwd', gaat het Italiaanse medium verder. 'De meerjarige overeenkomst, die waarschijnlijk vijf jaar zal duren, is bereikt op basis van een groeiend salaris dat hem naar topinkomens zal brengen, zij het niet meteen op het niveau van Verstappen of Hamilton. De liefdesrelatie met Ferrari - niet altijd soepel - zal doorgaan met als doel het wereldkampioenschap te winnen. De toekomst zal afhangen van de resultaten, want het is duidelijk dat als Ferrari haar beloften niet kan nakomen, hij een uitweg zal zoeken.'

Tekst gaat verder onder de foto.

charles leclerc ferrari brazilie 2023 14
Leclerc gaat in 2024 aan zijn zesde seizoen als Ferrari-coureur beginnen. (Foto: Ferrari F1 Media)

'En dus gaat het liefdesverhaal tussen Leclerc en de rode bolide door'

Niemand kan eromheen: Leclerc ademt Ferrari. De Monegask was voorafgaand aan zijn debuut bij Sauber een Ferrari-junior, en stroomde in 2019 door naar de Italiaanse renstal. Leclerc staat op het punt om zijn zesde seizoen met Ferrari te gaan rijden. 'En dus gaat het liefdesverhaal tussen Leclerc en de rode bolide door', schrijft La Gazzetta dello Sport. 'Leclerc heeft ervoor gekozen om het herstructureringsproject te steunen dat Vasseur uitvoert, waarmee hij zijn eerste jaar in dienst van Alfa Romeo heeft beleefd', aldus het Italiaanse medium.

'Het waren moeilijke jaren voor Charles, die aan het begin van zijn avontuur bij Ferrari zeker niet had verwacht zoveel ups en downs te ervaren, zonder ooit de wereldtitel met de rode bolide te bereiken, wat wel het doel was van de Italiaanse renstal. Maar blijkbaar is trouw en toewijding aan de rode kleur, waarvoor hij als kind in zijn Monaco al juichte, sterker dan alles. En hetzelfde geldt voor het vertrouwen dat de dingen kunnen veranderen.' Ook La Gazzetta dello Sport vermoedt dat er een exitclausule in Leclercs contract zit, dat vermoedelijk tot en met 2029 zal lopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws