Sainz begrijpt dat Ferrari geen nummer één coureur kiest: 'Andere teams zien dit als onze kracht' Formule 1
Formule 1

Sainz begrijpt dat Ferrari geen nummer één coureur kiest: 'Andere teams zien dit als onze kracht'

Sainz begrijpt dat Ferrari geen nummer één coureur kiest: 'Andere teams zien dit als onze kracht'

Carlos Sainz vindt het terecht dat Ferrari de afgelopen jaren geen nummer één coureur heeft aangewezen. De coureur van Ferrari stelt dat Charles Leclerc en hij altijd dicht bij elkaar zitten, maar dat dit nog niet tot problemen heeft geleid. Sainz stelt dat elk team juist blij zou moeten zijn met twee rijders die dicht bij elkaar weten te finishen, zeker als beide coureurs respect voor elkaar hebben.

Sainz en Leclerc staan allebei tot en met het einde van het aankomende seizoen onder contract bij Ferrari. Italiaans media hebben duidelijk gemaakt dat Ferrari het contract met Leclerc hoe dan ook gaat verlengen, maar dat er obstakels zijn in de onderhandelingen met Sainz. Frédéric Vasseur heeft meermaals gezegd dat de contracten van de coureur op dit moment nog geen prioriteit zijn. maar Sainz kijkt mogelijk naar andere opties. Vooral Audi wordt veelvuldig genoemd, aangezien zijn vader voor dat team rijdt in de Dakar Rally.

Vasseur heeft echter aangegeven dat hij niet wil kiezen tussen Leclerc en Sainz. De teambaas geeft aan dat beide coureurs gelijk behandeld worden bij de Scuderia. Sainz begrijpt de keuze van zijn team. 'Ik denk dat alle andere teams het zullen zien als een kracht voor Ferrari', zegt de Spanjaard tegenover AS. 'Ik weet niet of er in de media of onder de fans een kant zal zijn die denkt dat het hebben van twee snelle coureurs, die dicht bij elkaar zitten, een negatieve zaak is.'

Sainz prijst respect tussen hem en Leclerc

Vorig jaar wist Leclerc zijn teamgenoot te verslaan. De Monegask eindigde op de vijfde plek in het kampioenschap met zes punten voorsprong op Sainz, die zevende eindigde. De Madrileen weet dat Formule 1-teams graag coureurs hebben die dicht bij elkaar zitten. 'Ze zullen je vertellen dat je altijd de snelste twee moet hebben. Als ze elkaar respecteren, zullen er geen problemen zijn. Ik durf niet te zeggen of we de twee snelste coureurs zijn, maar we hebben elkaar gerespecteerd.'

Tijdens de Grand Prix van Italië van vorig jaar werd het wel even spannend tussen beide rijders. Leclerc werd door het team verteld dat hij geen risico moest nemen, maar de Monegask probeerde toch een inhaalactie te forceren ten opzichte van Sainz. Desondanks is de Spanjaard te spreken over de onderlinge relatie. 'We zijn drie jaar teamgenoten en er is geen incident op het circuit geweest. We gingen naar alle races als vierde en vijfde, eerste en tweede, altijd dicht bij elkaar', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws