Norris: 'Als je tegen de beste coureur ter wereld wilt strijden, is dat niet het beste om te doen' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Als je tegen de beste coureur ter wereld wilt strijden, is dat niet het beste om te doen'

Norris: 'Als je tegen de beste coureur ter wereld wilt strijden, is dat niet het beste om te doen'

Lando Norris is niet bang om tegen Max Verstappen te racen, maar denkt niet dat het een goed idee was geweest als de twee heren op korte termijn bij elkaar in een team hadden gezeten. Volgens de Brit kost het tijd om je aan te passen bij een nieuw team en ligt het er heel erg aan of je direct in staat bent om iemand uit te dagen.

Norris bevestigde op 26 januari dat hij heeft bijgetekend bij McLaren tot na 2025, al is niet bekend tot wanneer precies. De Brit werd vanwege zijn goede prestaties in het 2023-seizoen en de tegenvallende resultaten van Sergio Pérez nog even gelinkt aan een overstap naar Red Bull Racing, wat zou betekenen dat hij en goede vriend Verstappen een duo zouden vormen. Beide coureurs grapten hier regelmatig over, maar uiteindelijk is het er niet van gekomen. Norris blijft McLaren trouw, en weet zeker dat de Britse renstal voor hem de plek is om de titel te halen.

Teamgenoot zijn van Verstappen is ook wel een hele klus, zou dat hem hebben afgeschrokken? 'Het is een langere discussie dan zeggen of je wel of niet bang bent om tegen hem te rijden', zegt Norris in gesprek met Sky Sports. 'Is Max één van de beste coureurs ooit in de F1? Absoluut. Ik denk niet dat ik ooit bang zou zijn om tegen iemand te strijden, maar zelfs als je bij een team komt, ben je dan in staat om meteen iemand uit te dagen en voel je je daar comfortabel bij? Ik denk dat het voor elke coureur nee is', gaat Norris verder. 'Het kost tijd om je aan te passen en je plek te vinden, en als je tegen de beste coureur ter wereld wilt strijden, is dat niet het beste of het slimste om te doen.'

'Maar ik zou graag tegen Max willen racen'

Verstappen was voor iedereen een maatje te groot in 2023, en er wordt verwacht dat 2024 minstens net zo'n dominant jaar wordt. Totdat de regels weer gaan veranderen vermoeden velen dat Red Bull zal blijven winnen. 'Max zit in een team waar hij zich zeer comfortabel voelt. Veel dingen zijn om hem heen gebouwd. Dus voor iedereen, en ook voor de vroegere versie van Max, om tegen de Max te rijden die hij nu is, is extreem moeilijk', legt Norris uit. 'Maar ik zou graag tegen Max racen. Ik kijk nog meer uit naar de gevechten die we dit jaar gaan hebben', aldus de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws