Italiaans medium levert kritiek op deals Leclerc en Norris: 'Meerjarige deals zijn een slechte gewoonte' Formule 1
Formule 1

Italiaans medium levert kritiek op deals Leclerc en Norris: 'Meerjarige deals zijn een slechte gewoonte'

Italiaans medium levert kritiek op deals Leclerc en Norris: 'Meerjarige deals zijn een slechte gewoonte'

Volgens Corriere dello Sport zijn de meerjarige overeenkomsten een slechte gewoonte die wortel heeft geschoten in de Formule 1 nadat zowel Charles Leclerc als Lando Norris hun contracten voor meerdere jaren hebben laten verlengen bij hun huidige teams. Het Italiaanse medium snapt echter wel dat McLaren ervoor heeft gekozen om Lando Norris voor nog langer vast te leggen en ervoor te zorgen dat geen enkel ander team 'haar schat' kan stelen.

In de afgelopen week lieten Ferrari en McLaren weten dat ze Norris en Leclerc nog een tijdje als hun coureurs zullen houden. Hoe lang beide contracten zijn verlengd, is niet duidelijk. Volgens La Gazzetta dello Sport schijnt Leclerc zelfs een contract te hebben tot en met 2029. Meerjarige overeenkomsten lijken bijna een trend te worden. 'Wie een schat heeft, houdt die schat stevig vast', begint Corriere dello Sport. 'En dus heeft McLaren, net als Red Bull met Verstappen en Ferrari met Leclerc, ook haar kampioen veiliggesteld: het contract van Norris, dat afloopt aan het einde van 2025, is ook verlengd met een meerjarige deal, volgens de slechte gewoonte die in weerwil van de transparantie wortel heeft geschoten in de Formule 1', oordeelt het Italiaanse medium.

Terwijl er links en rechts meerjarige verlengingen worden uitgedeeld, lijkt Verstappen nog steeds de grondlegger van deze trend te zijn, die na zijn eerste wereldtitel zijn contract bij Red Bull tot eind 2028 verlengde en daarmee een megadeal tekende. 'Op dit punt zal de jongen in ieder geval tot eind 2027 bij McLaren blijven, maar het vergt weinig fantasie om te beseffen dat CEO Zak Brown en teambaas Andrea Stella hebben willen voorkomen dat deze ruwe diamant ontsnapt', gaat Corriere dello Sport verder. 'Nul overwinningen maar zeven tweede plaatsen (zes daarvan vorig seizoen, red) hadden de aandacht van Red Bull getrokken, met Pérez in onzekerheid en het juniorenprogramma dat niet meer zo denderend is. Maar ook Audi en Ferrari waren behoorlijk geïnteresseerd.'

Tekst gaat verder onder de foto.

verstappen lando norris
Verstappen zag het samenwerken met Norris wel zitten, maar dat zal voorlopig niet gebeuren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Pavlov-reactie van Piastri gaf Lando de kracht om een ultimatum te stellen'

Aan het einde van het 2023-seizoen maakte McLaren eerst de verlenging van Oscar Piastri bekend. De Australiër werd vastgelegd tot 2026, hij tekende dus twee seizoenen bij. Vanaf 2026 gaan de reglementen weer over de kop, waardoor sommige coureurs wellicht hun opties open willen houden. Of Norris een exitclausule in zijn contract heeft, is niet bekend. 'Dan is er de Pavlov-reactie die de teamgenoot betrekt: bevestig Leclerc en je denkt aan Sainz, net zoals bij Verstappen en Pérez; dus het is onvermijdelijk om niet te praten over Oscar Piastri', meldt Corriere dello Sport.

'McLaren had Piastri kort geleden vastgelegd tot 2026, en dat gaf Lando de kracht om een ultimatum te stellen: bevestig mij of ik voel me vrij om elders heen te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Intrigerend zijn de ontwikkelingen in de interne strijd tussen de talenten van Woking: ze streven allebei naar een grote stap vooruit, Norris voor zijn eerste overwinning om zichzelf ervan te overtuigen dat hij het kan, Piastri om zijn ware potentieel te tonen na zijn debuutjaar'. Tot nu toe is een zege inderdaad uitgebleven bij Norris. Wellicht wordt 2024 het jaar waarin hij voor het eerst de champagnefles van de overwinning aan zijn lippen mag gaan zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws