Hiërarchie binnen Mercedes: 'Lewis heeft die status verdiend' Formule 1
Formule 1

Hiërarchie binnen Mercedes: 'Lewis heeft die status verdiend'

Hiërarchie binnen Mercedes: 'Lewis heeft die status verdiend'

Anthony Davidson, bekend van Sky Sports F1, heeft in een recente uitzending van de Sky Sports F1 Podcast gesproken over de duidelijke hiërarchie binnen het Mercedes-team. Hij benadrukte dat deze hiërarchie terecht is, gezien de indrukwekkende staat van Lewis Hamilton als zevenvoudig wereldkampioen, en dat George Russell, ondanks zijn potentieel, momenteel nog steeds als leerling wordt beschouwd.

‘Er is zeker een hiërarchie in dat team’, merkt Davidson op. ‘En terecht. Lewis heeft die status verdiend in dat team als zevenvoudig wereldkampioen, en George kan daar niet tegen argumenteren’, vervolgt hij. De voormalige Formule 1-coureur en huidige analist erkende dat Russell zich op bepaalde momenten heeft bewezen, vooral wanneer hij de snelheid had om Hamilton uit te dagen. Russell heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander is en dat hij niet terugdeinst voor een confrontatie met zijn ervaren teamgenoot.

Woedend maar beleefd: 'Op zo'n Russell-manier'

Wat opvalt, aldus Davidson, is de manier waarop Russell zijn concurrentiestrijd met Hamilton aangaat. Hij beschreef het als ‘op zo'n beleefde Russell-manier’, waarbij de jonge coureur zich houdt aan een zekere mate van hoffelijkheid, zelfs als hij innerlijk gefrustreerd is. ‘Het is grappig om te zien, want ik weet dat hij van binnen kookt van woede. En daarom zien we bijna-botsingen, coureurs die bijna met elkaar in aanraking komen, maar dan is hij een goede jongen op de radio, heel Brits’, legt Davidson uit.

De analyse van Davidson benadrukte dat er diepere lagen zijn aan de frustraties van Russell, die vaak beleefd klinkt over de boordradio. Hij lijkt te begrijpen dat hij momenteel nog als de junior binnen het team wordt beschouwd en probeert zijn strijd op een respectvolle manier te voeren.

Davidson sloot af met zijn observatie dat Russell zich bewust is van zijn snelheid en potentieel, en dat hij blijft vechten om zijn plaats te verdienen binnen het Mercedes-team. Hij benadrukte ook dat Hamilton zich niet gemakkelijk gewonnen geeft en dat de strijd tussen de ervaren kampioen en de opkomende jonge coureur een boeiend schouwspel is voor de Formule 1-fans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws