Lawson haalt geen voldoening uit verslaan Tsunoda:  'Ik wil in een stoeltje zitten' Formule 1
Formule 1

Lawson haalt geen voldoening uit verslaan Tsunoda: 'Ik wil in een stoeltje zitten'

Lawson haalt geen voldoening uit verslaan Tsunoda:  'Ik wil in een stoeltje zitten'

Tijdens de Grand Prix van Japan afgelopen weekend werd Liam Lawson de best presterende coureur van het AlphaTauri-team. Ondanks deze prestatie en zijn vastberadenheid om te blijven strijden, benadrukte Lawson echter dat hij geen voldoening haalde uit deze prestatie, vooral nadat eerder die week was bevestigd dat hij in 2024 niet fulltime voor het team zal racen.

Gevraagd door Formula1.com naar zijn gevoelens over zijn prestatie in vergelijking met zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, liet Lawson weten: ‘Ik haal er geen voldoening uit. Ik wil in een stoeltje zitten, en op dit moment heb ik er geen. Dus het gaat er eigenlijk om dat ik de best mogelijke prestatie lever telkens als ik in de auto stap, en dat zal ik blijven doen zolang ik achter het stuur zit.’

Het is een begrijpelijke reactie van de jonge coureur, die hoopte op een fulltime stoeltje bij AlphaTauri voor het 2024-seizoen. De aankondiging dat hij deze kans niet zou krijgen, plaatste zijn prestatie in Japan in een ander perspectief. Voor Lawson is racen niet slechts een sport; het is zijn passie en zijn toewijding aan het bereiken van succes is duidelijk.

In strijd met zijn teamgenoot

Lawson gaf ook inzicht in de uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd tijdens de Grand Prix van Japan. ‘Helaas hadden we niet de snelheid op zondag’, merkte hij op. ‘Ik denk dat het eenmaal zo is wanneer alle teams de race voltooien zonder uitvalbeurten. Eerlijk gezegd waren de enige coureurs met wie we echt aan het racen waren vandaag potentieel de Alpines, en zij waren te snel’, legt de Nieuw-Zeelander uit.

Ondanks de uitdagingen waar hij mee te maken had, leverde Lawson een intense strijd op de baan, met name tegen zijn teamgenoot Tsunoda. Hij beschreef de strijd als intens maar eerlijk, waarbij beide coureurs hun uiterste best deden om posities te veroveren. Voor beide coureurs eindigde de race niet in een top tien-finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws