De Vries hervat onverwacht racecarrière bij Formule E-team Mahindra Formule 1
Formule 1

De Vries hervat onverwacht racecarrière bij Formule E-team Mahindra

De Vries hervat onverwacht racecarrière bij Formule E-team Mahindra

Na vele speculaties en nieuwsberichten over de toekomst van de voormalige Formule 1-coureur Nyck de Vries, blijkt hij nu toch zijn carrière in de racewereld voort te zetten. In augustus maakte de 28-jarige Nederlander nog bekend dat hij zijn raceloopbaan op pauze zou zetten om te studeren aan het prestigieuze Harvard. Deze onderbreking blijkt echter van korte duur te zijn, aangezien hij woensdag werd aangekondigd als coureur voor het Formule E-team Mahindra.

In een interview met AD.nl heeft De Vries eerder al aangegeven dat hij geen meerjarige studie zal volgen. Hij vertelde: 'In september ga ik een cursus volgen aan Harvard: Negotiation and Leadership. Een beetje studeren. Meer omdat ik het gewoon leuk vind nu ik wat tijd heb en interesse heb om andere dingen te leren.' Deze cursus zal zo kort zijn dat hij op 13 januari alweer in de elektrische bolide kan zitten voor de EP in Mexico.

Misverstand: 'Ik dacht dat hij geen interesse had'

Mahindra twijfelde eerder dit jaar nog of een rookie of een ervaren coureur de beste keuze was voor 2024. Toen De Vries zijn Formule 1-stoeltje verloor, werd hij ineens een optie voor het team uit het Britse Banbury. Teambaas Frederic Bertrand vertelt hierover in een interview met The Race: 'We hadden al vrij vroeg het eerste gesprek met Nyck (De Vries, red.) na zijn Formule 1-avontuur.'

Hoewel er aanvankelijk onderhandelingen plaatsvonden, bleef het lange tijd stil. 'Het was best grappig dat we later nog een discussie hadden, en hij (De Vries, red.) zei: je kwam niet bij me terug, ik dacht dat je niet in me geïnteresseerd was. Ik zei toen: ja, maar je kwam ook niet bij ons terug, dus ik dacht dat je ook niet in ons geïnteresseerd was!'

Mahindra heeft de krachtige line-up met De Vries en Edoardo Mortara aangetrokken voor het komende Formule E-seizoen, in een poging om het team te versterken na een teleurstellend seizoen met een niet competitieve auto. Hoewel er nog uitdagingen te overwinnen zijn, inclusief de voortdurende ontwikkeling van hun huidige auto, is het team vastbesloten om te verbeteren en zich voor te bereiden op de toekomstige Gen3.5-generatie, met als doel de teamdynamiek te verbeteren en competitiever te worden in het Formule E-veld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws