Hill denkt dat Red Bull Verstappen heeft geholpen: 'Hij was wel heel dominant in Canada' Formule 1
Formule 1

Hill denkt dat Red Bull Verstappen heeft geholpen: 'Hij was wel heel dominant in Canada'

Hill denkt dat Red Bull Verstappen heeft geholpen: 'Hij was wel heel dominant in Canada'

Damon Hill denkt dat Red Bull Racing heeft gesleuteld aan de auto van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de Nederlander afgelopen weekend geen enkel moment onder druk stond van Sergio Pérez, ondanks dat de drievoudig racewinnaar de afgelopen weken vaak dicht in de buurt van Verstappen kwam. Hill verwacht dat Red Bull ervoor heeft gezorgd dat Verstappen wat minder onderstuur ervoer, wat in Canada perfect werkte voor de coureur.

Verstappen wist in Montreal voor de zesde keer dit seizoen als eerste over de streep te komen. Dat weekend was de coureur ook weer de snelste in enkele vrije trainingen en pakte hij natuurlijk ook poleposition op de zaterdag. De enige coureur die hem onder druk kon zetten, was Carlos Sainz. Pérez kwam niet echt in de buurt van de snelheid van de regerend wereldkampioen, en Hill denkt dat het komt doordat het team van Red Bull iets heeft aangepast aan de auto van Verstappen.

'Max heeft iets gevonden, want hij was heel erg dominant gedurende het Grand Prix-weekend in Canada', vertelt de enkelvoudig wereldkampioen bij de F1 Nation-podcast. 'Er was geen moment dat Pérez een dreiging vormde. Het team moet iets veranderd hebben.' Pérez kende een dramatisch weekend in Canada. Tijdens de kwalificatie crashte de Mexicaan, waardoor hij niet in het gevecht was voor de overwinning. Op zondag werd het allemaal nog erger voor de drievoudig racewinnaar, aangezien hij zijn race moest staken door technisch malheur.

Hill: 'Dat kan perfect werken voor Verstappen'

Hill is er dus van overtuigd dat Red Bull haar coureur heeft geholpen. De Brit zag dat Verstappen minder te last had van onderstuur. 'Ze hebben iets gedaan om Verstappen te helpen, want hij laat zichzelf niet zomaar verslaan tijdens de kwalificaties. Ik denk dat het team geprobeerd heeft om Verstappen te geven wat hij echt nodig had. Het leek erop alsof de auto wat minder last had van onderstuur, en dat kan perfect werken voor Verstappen', concludeert Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws