Croft nuanceert voorsprong Verstappen: 'Leclerc rijdt net zo goed als Max' Formule 1
Formule 1

Croft nuanceert voorsprong Verstappen: 'Leclerc rijdt net zo goed als Max'

Croft nuanceert voorsprong Verstappen: 'Leclerc rijdt net zo goed als Max'

David Croft, commentator voor Sky Sports, denkt dat Max Verstappen en Charles Leclerc momenteel in dezelfde vorm steken, maar dat de Ferrari-coureur de afgelopen races vooral last had van slechte betrouwbaarheid. De commentator denkt dan ook dat de twee coureurs het aankomend weekend op Silverstone gaan uitvechten voor de overwinning. Croft weet dat het een cruciaal weekend zal zijn voor Ferrari, en dat ze niet verslagen mogen worden door Red Bull Racing.

Verstappen heeft momenteel een comfortabele voorsprong in de titelstrijd. Het is de vraag of Leclerc de Nederlander dit weekend kan afstoppen. 'Ferrari hield Max onder de duim aan het begin van het seizoen en in de afgelopen races zijn ze ook in die positie gekomen, alleen zat de betrouwbaarheid tegen', nuanceert Croft bij Sky Sports. 'Charles rijdt momenteel net zo goed als Max, maar hij moest twee keer zijn auto stilzetten. In Canada wist hij nog als vijfde te eindigen, nadat hij achteraan moest starten. Ik vond dat hij daar erg sterk reed.'

'Max grijpt gewoon heel goed alle kansen aan die hij krijgt. Hij rijdt echt extreem goed en hij maakt gewoon geen fouten. Hij is zelf ook twee keer uitgevallen, en dat was ook niet zijn fout', vervolgt de Brit. Aankomend weekend zal de strijd tussen de twee rijders worden voortgezet. Croft ziet geen favoriet in deze strijd. 'Ik denk dat de twee titelconcurrenten momenteel gelijkwaardig zijn. De ene coureur rijdt niet beter dan de ander. Zij zullen de twee mannen zijn waar mensen hun geld op zetten dit weekend, daar bestaat geen twijfel over.'

Croft: 'Ferrari hoeft niet per se te winnen'

In het constructeurskampioenschap geniet Red Bull momenteel een voorsprong van 76 punten. De Grand Prix van Groot-Brittannië is dus cruciaal voor Ferrari. 'Ze hoeven deze race niet per se te winnen, maar ze mogen de race zeker niet verliezen van Red Bull. Ze mogen het gat nu niet te groot laten worden, want ze hebben de afgelopen races de overwinningen op een presenteerblaadje gegeven aan Red Bull. Ze hebben een solide weekend nodig, waarin ze gewoon niet verslagen mogen worden door Red Bull', concludeert Croft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws