Hill: 'Met de Red Bull in Verstappens handen kunnen ze meedoen' Formule 1
Formule 1

Hill: 'Met de Red Bull in Verstappens handen kunnen ze meedoen'

Hill: 'Met de Red Bull in Verstappens handen kunnen ze meedoen'

Damon Hill ziet Red Bull Racing als titelfavoriet in het aankomende jaar. Ferrari is volgens de enkelvoudig wereldkampioen in 2022 wellicht het betere team, maar de RB18 is in de handen van Max Verstappen zeer gevaarlijk. Wanneer de Sky Sports F1-expert de grootste kanshebber voor de titel van dit jaar aan moet wijzen, komt hij dan ook bij de Nederlander uit.

'Ze hebben iedereen verrast met hun auto', stelt Hill, die zijn pleidooi begint met een analyse van Ferrari en haar F1`-75. 'Hij ziet er totaal anders uit. Sommige mensen moeten gedacht hebben: oh nee, wat heeft Ferrari gedaan? Ze zijn een totaal andere richting op geslagen. Dat is een geniale zet gebleken.' Hiermee doelt Hill op de badkuipvormige sidepods waarmee de Italiaanse renstal aantrad aan het begin van het seizoen.

'Red Bull heeft ze enigszins bijgehaald. In de eerste race hielden beide auto's er mee op, maar dat is inmiddels gefikst. Verstappen is teruggekomen met een overwinning, maar staat op punten nog wel achter. Het wordt spannend', denkt de voormalige Formule 1-coureur.

Verstappen steunpilaar voor Red Bull

Red Bull hoeft volgens Hill over het hele seizoen niet het betere materiaal te hebben, maar heeft een troef in handen, namelijk haar topcoureur, Verstappen. 'In de handen van Verstappen, en met zijn toegenomen zelfvertrouwen - niet dat hij daar nog meer van nodig had - vanwege de titel van vorig jaar, kan Red Bull meedoen', verwacht de Engelsman. 'Verstappen gaat het gevecht in alsof hij niets te verliezen heeft.'

'Charles Leclerc zat de primaire titelkandidaat worden', voorspelt Hill verder. 'Het is nog vroeg en de teams gaan nog veel ontwikkelingen doorvoeren.' Wel meent hij dat de teams vooraan de grid minder snel stappen zullen zetten dan de middenvelders en achterhoedeteams. De reden hiervoor is dat de kleinere teams met een beperkter budget werken, en dus financieel door het jaar heen meer speelruimte hebben.

Ondanks dat een opleving van enkele niet-topteams volgens Hill dus op de agenda staat, maakt Verstappen de meeste kans op de wereldtitel. 'Ik denk dat je vooral naar hem uit moet kijken. Het gaat voor Leclerc geen makkie worden om Verstappen achter zich te houden', concludeert Hill. In de eerste twee races van 2022 zagen we de kemphanen al met elkaar strijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws