Hill over dominantie Verstappen: 'Denk dat zelfs Max-fans meer strijd willen zien' Formule 1
Formule 1

Hill over dominantie Verstappen: 'Denk dat zelfs Max-fans meer strijd willen zien'

Hill over dominantie Verstappen: 'Denk dat zelfs Max-fans meer strijd willen zien'

Damon Hill zag Max Verstappen er in Brazilië opnieuw relatief eenvoudig met de zege vandoor gaan en hij denkt dat zelfs zijn Nederlandse fans een fellere strijd om de overwinning in de Formule 1 prefereren. Verstappen wint in 2023 over het algemeen met een flinke voorsprong op zijn naaste belager, maar de fans zien volgens Hill liever spannende gevechten en prachtige inhaalacties.

Verstappen is in 2023 aan een ongekend sterk en dominant seizoen bezig. De 26-jarige Nederlander schreef maar liefst zeventien van de tot dusver twintig verreden races op zijn naam en hoefde slechts sporadisch het gevecht met de concurrentie aan te gaan. Hill denkt dat zelfs zijn Nederlandse fans inmiddels uitkijken naar spannendere races aan de kop van het veld. 'Ik denk dat zelfs Nederlandse fans, Max-fans, hem graag hetzelfde zien doen maar dan in het heetst van de strijd', zegt Hill bij Sky Sports.

Hill benadrukt vervolgens meteen dat hij het echt ongelooflijk knap vindt wat Red Bull en Verstappen dit seizoen hebben bereikt, maar de dominantie van de drievoudig wereldkampioen komt de sport niet ten goede. 'Het is geweldig wat ze doen en het is bizar wat ze bereikt hebben, maar wij houden van racen en zij houden van racen. Ik bedoel, ik zag Max amper tijdens de Grand Prix', licht de wereldkampioen van 1996 zijn standpunt toe. 'Hij draaide simpelweg zijn rondjes.'

Voor buitenstaanders ziet het er eenvoudig uit, maar Verstappen stelde na afloop van de Grand Prix van São Paulo dat Norris hem bij de les hield. Hill denkt dat de Red Bull-coureur eigenlijk wel een ander antwoord had willen geven en de Brit denkt daarbij terug aan zijn eigen periode in de koningsklasse van de autosport. 'Ik won wedstrijden met een grote voorsprong. Iedereen zei dan wat voor geweldige prestatie dat was, maar eigenlijk wilde je antwoorden dat het om eerlijk te zijn niet heel lastig was. Alles viel dan namelijk mijn kant op en ik maakte geen fouten', herinnert hij zich.

Inhaalacties blijven de kijker bij

Volgens Hill willen de fans op het circuit en de kijkers thuis spannende gevechten en geweldige inhaalacties zien. Dat zijn de elementen die je onthoudt, denkt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Lewis haalde Checo volgens mij in de eerste of tweede ronde op een geweldige manier buitenom in', noemt hij een voorbeeld van zo'n inhaalactie. 'Dat zijn de dingen waar we voor leven. Het gevecht tussen Sergio Pérez en Fernando Alonso liet ons ook op het puntje van de stoel zitten. Dat is wat we willen. Maar zo is het altijd al geweest. Ik zag Jackie Stewart in de jaren zeventig altijd aan de horizon verdwijnen. We mogen ook niet moedeloos worden. De verslaggeving is nu ook veel beter dan toen. Toen zag je ook nog eens helemaal niets', sluit Hill af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws