Triple-header met twee sprintraces vraagt teveel van teams: 'leidt altijd tot problemen' Formule 1
Formule 1

Triple-header met twee sprintraces vraagt teveel van teams: 'leidt altijd tot problemen'

Triple-header met twee sprintraces vraagt teveel van teams: 'leidt altijd tot problemen'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, laat weten dat zijn team geen voorstander is van de sprintraceweekenden op de manier waarop ze nu worden vormgegeven. De teambaas geeft aan dat het sprintraceformat die de Formule 1 nu gebruikt altijd leidt tot problemen en zwaar is voor de medewerkers van een team.

Krack is niet alleen maar negatief over de sprintraces. ‘Ik denk dat we nu een goede balans hebben gevonden met zes sprints in 24 races’, vertelt hij tegen ServusTV. ‘Maar je moet je ook realiseren dat het zwaar is voor het team als je aan het eind van het jaar een triple-header overzees hebt en dan ook nog twee sprintsraces’, voegt hij hier met een kritisch noot aan toe.

De Grand Prix van São Paulo was de laatste race van de triple-header. Van deze drie Grand Prix-weekenden die achter elkaar werden gereden werden er twee volgens het sprintraceformat gereden. Volgens Krack vroeg dit veel van de teams en dwingt dit alle medewerkers om, in zijn woorden, ‘tot het uiterste te gaan’.

Weinig mensen voorstander

Volgens de teambaas zijn er dan ook weinig mensen binnen Aston Martin voorstander van de sprintraces. ‘Zo is het nu eenmaal’, zegt hij. ‘Je hebt maar zeer kort de tijd in de vrije training en dan heb je ook nog de Sprint Shootout, dat gooit natuurlijk de hele zaak in de war. Mensen staan vaak niet waar ze moeten staan’, legt de teambaas verder uit.

Krack benadrukt dat de sprintraces heel veel onnodige chaos met zich meebrengen. ‘Soms kies je voor een andere strategische opvatting. De een kiest voor twee cool down-rondes, de ander doet er maar één. En dat leidt er altijd toe dat auto's elkaar tegenkomen op de baan. Het feit dat het een heel kort circuit is met twintig auto's maakte het hier natuurlijk nog moeilijker. Dat leidt altijd tot problemen’, aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws