Hill snapt keuzes Ferrari: 'Misschien willen ze helemaal geen tweede eindigen in het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Hill snapt keuzes Ferrari: 'Misschien willen ze helemaal geen tweede eindigen in het kampioenschap'

Hill snapt keuzes Ferrari: 'Misschien willen ze helemaal geen tweede eindigen in het kampioenschap'

Damon Hill denkt dat het voor Ferrari verstandig is om rustig aan te doen in de laatste Grands Prix van het jaar. De Italiaanse renstal moest in Mexico haar motor al terugschroeven en dat begrijpt de oud-Formule 1-coureur wel als hij de budgetlimiet meerekent. Hill denkt dat Ferrari ook bezig zal zijn met aankomend seizoen en dat het team de strijd om de tweede plek in het kampioenschap mogelijk niet eens zo serieus neemt. Een tweede plek betekent namelijk minder windtunneltijd voor de Scuderia.

Ferrari moest tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico haar motor terugschroeven. De Italiaanse renstal was bang dat de krachtbron oververhit zou raken in de ijle lucht, waardoor het team de performance moest verminderen. Hill snapt wel waarom Ferrari dat deed. 'Je moet niet vergeten dat de teams ook te maken hebben met het budgetplafond', vertelt de enkelvoudig wereldkampioen bij de F1 Nation-podcast. 'Dan kan je niet elke week een motor opblazen. Dat kost ook al weer gauw duizenden euro's.'

Eerder dit jaar vatte de turbo van Carlos Sainz vlam tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Ferrari heeft gedurende het jaar meerdere malen te maken gekregen met betrouwbaarheidsproblemen. Hill denkt dat het team zo snel mogelijk het seizoen achter zich wil laten. 'Ze doen nu gewoon voorzichtig, omdat het einde van het seizoen in zicht is. Ze likken de wonden en richten zich op volgend jaar. Er komen geen upgrades meer aan en dan probeer je ook de krachtbron een beetje te sparen.'

De strijd om de tweede plek met Mercedes

Ferrari is momenteel verwikkeld in een strijd met Mercedes om de tweede plek in het constructeurskampioenschap. De vraag is of de teams wel tweede willen eindigen. 'Als je het beter doet dan word je het jaar erop gestraft', doelt Hill op de verminderde windtunneltijd die de teams krijgen die hoger eindigen in het constructeurskampioenschap. 'Je hebt dan gewoon minder kans om je auto te verbeteren. Ferrari moet dat ook meerekenen. Misschien willen ze helemaal niet tweede eindigen in het kampioenschap', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws