Marko verwacht nieuwe titanenstrijd tussen Hamilton en Verstappen in 2023 Formule 1
Formule 1

Marko verwacht nieuwe titanenstrijd tussen Hamilton en Verstappen in 2023

Marko verwacht nieuwe titanenstrijd tussen Hamilton en Verstappen in 2023

Helmut Marko is van mening dat Lewis Hamilton in 2023 de belangrijkste uitdager zal zijn van Max Verstappen. De adviseur van Red Bull Racing ziet dat de zevenvoudig wereldkampioen samen met Charles Leclerc het niveau van de regerend wereldkampioen kan bereiken, maar dat de ervaring van Hamilton doorslaggevend zal zijn. Toch is Marko niet bang dat Verstappen verslagen zal worden, aangezien de man uit Graz weet dat zijn coureur zijn piek nog niet heeft bereikt.

Marko ziet dat Leclerc en Hamilton momenteel het niveau hebben om Verstappen uit te dagen. Desalniettemin ziet de Red Bull-adviseur ook dat beide coureurs met enkele problemen kampen. 'Leclerc is snel in de kwalificatie, maar hij maakt nog wel eens een fout', zegt Marko bij het Duitse RTL. Bij Hamilton lag het probleem dit seizoen vooral bij de auto. 'Hamilton heeft een duidelijk voordeel qua ervaring en motivatie. Ik weet zeker dat Mercedes een betere auto zal hebben volgend jaar. Hamilton is dan ook de belangrijkste uitdager.'

Dat betekent echter niet dat de zevenvoudig wereldkampioen Verstappen zomaar zal verslaan. Marko gaf namelijk eerder al aan dat de Nederlander nog lang niet de toppen van zijn kunnen heeft bereikt. 'Daarnaast is hij echt veranderd in een bandenfluisteraar. Hij kan langer doorrijden op de softs dan andere coureurs op de hards.' Bovendien ziet de Oostenrijker dat Verstappen altijd vanaf de eerste minuut snel is. 'Ook als het nat is, is hij direct twee seconden sneller dan de rest van het veld in de eerste paar ronden. Zij moeten het allemaal opbouwen.'

Marko verwacht sterk Ferrari op Interlagos

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Brazilië op het programma. Marko ziet Ferrari als de belangrijkste uitdager op het circuit van Interlagos. 'Ferrari gaat haar problemen echt wel oplossen. Ze moesten hun performance omlaag schroeven vanwege de problemen met de turbo.' Van Mercedes verwacht de Red Bull-adviseur iets minder. 'Ze hebben zeker stappen gezet, met name in de kwalificatie. Mercedes is tijdens de race echter vaak net iets te langzaam', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws