Ferrari ontvangt veel kritiek volgens Binotto: 'Mercedes verloor in Austin door verkeerde banden' Formule 1
Formule 1

Ferrari ontvangt veel kritiek volgens Binotto: 'Mercedes verloor in Austin door verkeerde banden'

Ferrari ontvangt veel kritiek volgens Binotto: 'Mercedes verloor in Austin door verkeerde banden'

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, vindt dat het team meer kritiek ontvangt dan andere teams, zoals Mercedes. De Italiaanse renstal heeft dit jaar al veel fouten gemaakt, vaak van strategische aard. Echter is dat volgens de teambaas iets dat elk ander renstal ook wel eens overkomt.

Om uit te leggen dat Ferrari veel kritiek ontvangt op strategische keuzes, haalt Binotto een voorbeeld aan. 'In Hongarije is Ferrari veel bekritiseerd', begint de teambaas, geciteerd door FormulaRapida.net. Het team besloot toen op de mediumbanden te starten, wat al geen optimale keuze was. Vervolgens werden na de pitstop de hards onder de auto geschroefd. Een strategische fout, waardoor Charles Leclerc de overwinning misliep.

De fout in Hongarije bleef niet onbesproken. 'Normaal gesproken krijgen we kritiek als Ferrari dingen doet die niet helemaal juist zijn', snapt Binotto. Toch heeft hij het idee dat de Italiaanse renstal meer kritiek krijgt. 'Mercedes heeft misschien ook de race in Austin verloren door niet de juiste banden te kiezen. Niet alleen Ferrari maakt andere keuzes of fouten.'

Binotto: 'Onze strategie was de juiste voor de race'

De afgelopen race in Mexico maakte Ferrari strategisch de goede keuze wat betreft de banden. 'Qua strategie was starten op de softs en daarna de mediums de beste keuze, omdat we dat merkten tijdens de bandentests op vrijdag. We zagen dat er niet veel degradatie was op de zachte band en een ​​stop voor mediums was daarna ook goed. En we gingen ervoor', vertelt Binotto. Echter was de snelheid er dat weekend niet.

Ook moest het team tijdens de race wel intensief de banden managen. 'Dit om ervoor te zorgen dat we overleefden met een éénstopstrategie. Dat is misschien ook een deel van de oorzaak van ons tragere tempo. Toch geloven we dat we de juiste keuze maakten tijdens de race', eindigt Binotto. Bij Mercedes werd er, in tegenstelling tot Ferrari, opnieuw een verkeerde bandenkeuze gemaakt. Het team startte op de mediums en ging daarna naar de hards. Dat kostte het team een mogelijke overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws