Hill voorziet spannend intern duel: 'Verstappen had wat problemen, Perez kan profiteren' Formule 1
Formule 1

Hill voorziet spannend intern duel: 'Verstappen had wat problemen, Perez kan profiteren'

Hill voorziet spannend intern duel: 'Verstappen had wat problemen, Perez kan profiteren'

Sergio Perez besloot de derde vrije training als eerste en maakte een sterke indruk, zo vindt ook SkySports-analist Damon Hill. Red Bull lijkt de beste kaarten te hebben voor de kwalificatie, ruim voor Mercedes, dat in het stof lijkt te bijten. Lewis Hamilton klaagde tijdens de sessie over de grote achterstand ten opzichte van zijn titelconcurrent, die overigens zelf nog enkele problemen had met zijn balans.

'Hamilton schrok van het gat ten opzichte van de Red Bulls, dat was wel duidelijk na zijn boordradio. Verstappen (Max, red.) had echter ook nog wat problemen met de achterkant van zijn auto, dus ook hij was niet helemaal tevreden', aldus Hill. Voor de kwalificatie zijn er in beide garages nog enkele dingen die verbeterd kunnen worden dus. Spekkoper lijkt misschien wel Sergio Perez te kunnen worden, die een rustige, maar sterke training reed. 'Er liggen hier misschien wel kansen voor Perez. Hij lijkt in ieder geval klaar te zijn voor de kwalificatie.'

Een van de redenen dat de Mexicaan de snelste ronde neerzette, was dat zijn banden goed op temperatuur waren. Vooralsnog lijken de coureurs meer dan een ronde nodig te hebben om hun banden in het goede window te krijgen, hetgeen in de kwalificatie kan gaan leiden tot grote drukte op de baan. 'Goede temperatuur in de banden is van cruciaal belang. De banden lijken hier lang mee te kunnen gaan. In Q1 gaan we veel verkeer zien in het stadion denk ik, dus hopelijk zijn een aantal coureurs slim genoeg om de drukte te vermijden. Je hebt er geen voordeel van om als laatste te zijn, als alles afkoelt in het stadion', aldus de oud F1-coureur.

'Helpt Red Bull dat Perez beter wordt'

'Ik denk dat Perez nog wel eens voor de grote verassing kan gaan zorgen deze kwalificatie. Hij begint steeds beter te worden in de Red Bull.' In de eerste seizoenshelft vielen de prestaties van de ervaren Mexicaan nog tegen, maar na enkele aanpassingen in de tweede seizoenshelft, begint Perez steeds beter in vorm te geraken. 'Tot nu toe hebben de tweede rijders nog niet groots kunnen verassen. Verstappen lijkt wat problemen met de achterkant te hebben, dus wie weet pakt Perez wel poleposition. Echter denk ik dat Verstappen er wel bovenop komt tijdens de kwalificatie. Het zal spannend worden, maar duidelijk is dat Red Bull de grote favoriet is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws